Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana obuka za nezaposlene mlade osobe u Varešu

11 Tra 2016
1523 times

U Maloj školi u Varešu u srijedu 22.05.2013. godine održan je trening - obuka na temu "Individualno jačanja kapaciteta" u sklopu projekta „Zapošljavanje

mladih i žena u 15 općina BiH“. edukacija je organizirana za nezaposlene mlade osobe sa VSS i za one koji su pri završetku studija s područja općine Vareš. Obuku je predavač Elmin Frljak zajedno s Admirom Vranićem, predstavnikom udruženja NYGEA Sarajevo, koje čini mreža organizacija za pitanje mladih, ravnopravnost spolova i poduzetništvo. Projekt podržava i financira Ambasada SAD-a u BiH, a implementira se u 15 općina u BiH, predviđa međuentitetsku suradnju i zajedničke međuentitetske projekte, a partnerska općina na ovom projektu općini Vareš je općina Sokolac u RS-u. Na radionici u Varešu bili su i mladi sa Sokolca, predstavnikci omladinskih udruženja, koji će za 06. i 07. lipnja biti domaćini svojim vršnjacima iz Vareša u drugom dijelu radionice. Cilj treninga je pravilno postupanje mladih na intervjuima za posao, optimalan način pisanja CV-a, te stjecanje vještina komuniciranja s potencijalnim poslodavcima. U izjavi za radio Bobovac gospodin Vranić je istakao i da je jedan od ciljeva dati osnovne informacije i prenijeti znanje mladima i ženama kako bi mogli lakše pronaći zaposlenje i dati im mogućnost da što bolje naprave svoj CV i aktivno traže posao, te da ih se educira kako doći do poslovnih ideja i naći određene razvojne planove. Dodao je da je nezaposlenost pitane svih pitanja u BIH, problem svih ciljanih grupa – mladih, žena i drugih marginaliziranih grupa.
Na edukaciji u Varešu bilo je prisutno 20-ak sudionika, a na treningu su dobili informacije kako biti konkurentniji na tržištu i kako ostati u svojim manjim mjestima, a ne odlaziti u veće gradove i izvan granica BIH. Predavač Vranić dao je sudionicima i osnovne informacije iz poduzetništva i informacije vezane za izradu poslovnog plana, te uvodne informacije vezane za pisanje razvojnih projekata. Ono što je jako bitno na ovakvim treninzima je druženje vršnjaka iz drugih entiteta, razmjena iskustava i iskustva vezana za rješavanje problema koji muče mlade.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3111

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 28664

Ovaj Mjesec 15369

Ukupno 14023323

Currently are 232 guests and no members online