Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Upozorenje iz Civilne zaštite Vareš

23 Ožu 2023
675 times

Usljed početka proljetnih radova u poljoprivredi (čišćenja i krčenja poljoprivrednih površina), upozoravaju se stanovnici općine Vareš

da naročitu pažnju usmjere na eventualno spaljivanje ostataka sušene trave i korova sa poljoprivrednih površina.

Početkom proljeća ulazimo u vremenski period kada dolazi do porasta temperatura što može dovesti do izazivanja požara na otvorenom, te pozivamo na građane  da svojim preventivnim postupcima, svaku mogućnost izazivanja požara na otvorenom, svedu na najmanju mjeru. 

Upozoravaju se građani:

              - da ne stvaraju divlje deponije smeća u blizini ili unutar šumskih kompleksa,

              - da ne bacaju opuške i staklene predmete u suho rastinje,

              - ne vrše  spaljivanje  trave i korova unutar poljoprivrednog  i šumskog 

                zemljišta,

Dodatne mjere zaštite od požara pored građana dužni su da provode preduzeća i druga pravna lica koja u svom vlasništvu posjeduju zemljišne nekretnine.

Služba za civilnu zaštitu upozorava da će nadležni  organi u okviru svojih ovlaštenja poduzimati Zakonom propisane mjere protiv osoba  koje su izazvale požar, i time ugrozile život i zdravlje ljudi  i pričinili materijalnu štetu.

Sve informacije o eventualnom uočavanju opasnosti od nekontrolisanog požara možete prijaviti pozivom na besplatne brojeve Policijske stanice 122 i Profesionalne vatrogasne jedinice 123.

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2541

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 7456

Ovaj Mjesec 137714

Ukupno 13704866

Currently are 72 guests and no members online