Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pepi u Beču predstavio "Viennacation"

12 Tra 2016
1259 times

Samostalna izložba slika našeg Varešanina Stjepana Šimića Pepija otvorena je 05. srpnja 2013. godine u Galeriji Donaucity Kirche u Beču u

20 sati. Otvorenje izložbe podržala je i Ivana Karanušić, ataše za kulturu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, kao i Varešani koji žive u austrijskom glavnom gradu i okolici, te mnogi ljubitelji umjetnosti koji su na najbolji mogući način odali priznanje umjetniku svojim dolaskom.
Posjetiteljima je predstavljano više od 20 platna, većinom iz novog ciklusa "Viennacation" rađenim u tehnikama ulje, akril i kombinacija. Izložba će se moći pogledati svakim danom sve do 31. srpnja 2013. godine od 8 do 20 sati.
Inače, Stjepan Šimić Pepi rođen je 1967. godine u Varešu. U gradu svog djetinjstva dobiva prve poduke o likovnosti, završava osnovnu i srednju školu i  sudjeluje na više skupnih izložbi. Svoj put autodidakta nastavlja napajajući se ljepotama Vareša i Bosne, čije impresije duboko nosi u sebi, a one snažno progovaraju u skulpturama i slikama nastalim daleko od rodnog kraja.
Iz recenzije akademskog kipara Ante Brkića izdvajamo: „Najnoviji slikarski opus Stjepana Šimića karakterizira širok izbor tema u kojima postiže visoku kreativnu i duhovnu potentnost.
Žena je dominantna tema koju doživljava kao univerzalni simbol ljepote transformirajući je u bosansku kraljicu Katarinu, Jeruzalemsku ženu Kristovu majku; Evu kao „majku života“ ili pramajku ljudskoga roda ili pak Veneru kao boginju ljubavi i ljepote. On ženi pridaje uzvišene simbole majčinstva, plodnosti, ljepote, ljubavi, u kojoj pronalazi svu radost svijeta.
Šimićevo slikarstvo obogaćeno je blagošću  i smirenošću što je naznaka i njegova karaktera u kojem prepoznajemo plemenite vrijednosti: čovjekoljublje, ljubav prema obitelji, zemlji i domovini“. Svi koji ste u mogućnosti svakako posjetite izložbu slika Stjepana Šimića Pepija do kraja mjeseca srpnja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8958

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 30251

Ovaj Mjesec 196906

Ukupno 13764058

Currently are 199 guests and no members online