Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Gori" na odlagalištu smeća Kota

12 Tra 2016
1194 times

Jutro, 07.08.2013. godine osvanulo je vedro i vruće, a vruće je bilo i na lokalitetu „Kota“ gdje već nekoliko dana gori deponija smeća. No,

nije samo vrući ljetni dan i požarište na ovom mjestu ugrijalo situaciju, nego problem koji je nastao između JKP Vareš i BBM-a. Naime, djelatnici poduzeća BBM zapriječili su prolaz vozilima JKP Vareš tako što su na putnu komunikaciju dovezli veću količinu zemljanog materijala. Slijedom događanja, a sve vezano za dopis koji smo dobili iz stožera Civilne zaštite, u kome se naglašava da se građani žale na nesnosan smrad i dim, uputili smo se u JKP  Vareš i dobili sljedeću informaciju. Djelatnicima ovog poduzeća onemogućen  je pristup odlagalištu smeća putnom komunikacijom u krugu poduzeća BBM. Po riječima direktora Zafera Kamenjaša, ova komunikacija se koristila da se sa niže etaže odlagališta smeća dovozi zemljani materijal na gornje etaže i na taj način, a sve po pravilima odlaganja smeća, zatrpaju nove količine otpada. Uredno je pokazana dokumentacija u kojoj stoji na koji način se prilazi odlagalištu, kao i odluke nadležnih organa kojima se odobrava odlaganje smeća. Također, rečeno nam je da su do sada djelatnici JKP Vareš koristili ovu putnu komunikaciju, a da od jutros to ne mogu.
Posjetili smo i poduzeće BBM i razgovarali i sa direktorom Izudinom Sjerotanovićem koji nam je rekao razloge zbog kojih su postavljene zemljane prepreke. Pokazana nam je karta na kojoj je označeno koncesiono područje, te da se deponija smeća nalazi izvan ovog područja, ali da je prilaz deponiji moguć jedino kroz krug ovog poduzeća. Razlog postavljanja zemljane prepreke je iz razloga što je na deponiju mogao doći bilo tko i na taj način ujedno ući u krug poduzeća BBM. Također, čest je slučaj da se na deponiji viđaju osobe koje skupljaju sekundarne sirovine i velika je vjerojatnost da te iste osobe vrše spaljivanje pojedinih sirovina koje naknadno zahvate veće količine smeća.  Naglašeno je da je ovo poduzeće spremno na dogovor i razgovor te da se na najbolji način riješi ovaj problem. Isto tako, rečeno je, praksa je bila da se iz JKP Vareš najavi dolazak i putna komunikacija kojom se treba proći bila bi oslobođena.
Što će iz ovoga proisteći jedino ostaje da čekamo i vidimo. Dim se i dalje širi koji je opasan po zdravlje svih nas, a vi poslušajte kompletne razgovore sa direktorima ovih poduzeća i prosudite sami. 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1366

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 16961

Ovaj Mjesec 102778

Ukupno 14110732

Currently are 82 guests and no members online