Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sretan dan Općine Vareš 16. kolovoza

12 Tra 2016
1202 times

Danas, 16.08.2013. godine obilježava se dan općine Vareš. Ovo je druga godina kako se ovaj dan obilježava kao dan općine. Program

obilježavanja započeo je svečanom sjednicom Općinskog vijeća s početkom u 14 sati i 30 minuta. Općinska dvorana bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta što sa vijećnicima što sa gostima koji su došli da zajedno proslave ovaj dan.  Svečanu sjednicu otvorila je zamjenica predsjedavajućeg općinskog vijeća Mahira Brkić. Odmah na početku himnu Bosne i Hercegovine odsvirala je mlada glazbenica Lamija Bisić. Gospođa Brkić pozdravila je prisutne vijećnike, direktore javnih poduzeća i ustanova, direktore privatnih poduzeća i načelnike općina Visoko, Breza i Olovo.  Potom se prisutnima obratio načelnik Avdija Kovačević prigodnim govorom. Ovaj put nije se osvrtao na brojne probleme koji se inače čuju na sjednicama vijeća nego je zaželio da se iduće godine nađemo u boljem okruženju na dobrobit svih građana.
Nakon obraćanja načelnika, pristupilo se dodjeli nagrada koje općina svake godine dodjeljuje uspješnim poduzećima i pojedincima. Dodijeljene su novčane nagrade za sugrađane koji su se prijavili na natjecanje za najljepši balkon i dvorište. Nakon toga dodijeljene su zahvalnice za sljedeće osobe i ustanove. Zahvalnice su dobili Grga Vukančić kao predsejdnik Mjesne zajednice Borovica koji je učinio ogromne napore na povratku u ovaj dio općine. Alojzije Jurkić kao najstariji predsjednik Mjesne zajednice Vijaka. Salko Operta kao najstariji živući bivši načelnik općine. Zahvalnice su još dobili Rasim Gondžo i Jasenko Karamehić. Pučka kuhinja je dobila zahvalnicu za nesebičan trud u pomaganju najugroženije kategorije stanovništva. Pored ovih zahvalnica dodijeljena je i posebna nagrada za osobu koja je doprinijela razvoju Vareša, direktoru poduzeća MPM Milomiru Maroševiću. Nagrada za ovu kategoriju iznosila je 500 KM. Kako je gospodin Marošević opravdano bio odsutan, uputio je pismo Općinskom vijeću u kome stoji da se cjelokupan iznos ove nagrade uplati na žiro račun Pučke kuhinje, što su svi prisutni aplauzom podržali i pohvalili ovakvu gestu. U glazbenom dijelu svečane sjednice učestvovali su još vareški glazbenici Mišo Zlović, Željko Sertić, Rusmir Berberović i Igor Hinger. Od mlađih glazbenika nastupila je još Edna Halkić. Kao šlag na kraju sve prisutne oduševio je Rajmund Likić i dva člana simfonijskog orkestra izvedbom Emina. Svečana sjednica završena je u 15 sati i 15 minuta nakon čega je uslijedio koktel za zvanice i goste.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1232

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 1232

Ovaj Mjesec 211447

Ukupno 13995891

Currently are 167 guests and no members online