Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o policijskim službenicima

12 Tra 2016
1314 times

Danas, 20.08.2013. godine s početkom u 12 sati i 30 minuta u Općini Vareš održana je Javna rasprava o Nacrtu Zakona o policijskim

Službenicima  Zeničko – dobojskog kantona. Javnu raspravu otvorio je gospodin Emsudin Šarić ispred pravne službe MUP- a ZDK. Nakon uvodnih riječi obrazložio je najznačajnije stavke ovog Zakona. Obzirom da se ovaj zakon odnosi isključivo na pripadnike policije odziv građana nije bio veliki na ovoj raspravi. U suštini radi se o usuglašavanju postojećeg zakona o policijskim službenicima sa izmjenama koje se predlažu. Tu se prvenstveno radi o zaštiti osobnih podatka kao i usklađivanje i priznavanje diploma koje se stiču školovanjem po Bolonjskom procesu. Također, predlažu se i dvije novine koje se odnose na primjenu sredstava prinude  (uporaba električnih paralizatora) i druga novina je ispaljivanje hica upozorenja. Pored ovih novina upućeni su prijedlozi o izmjenama procedura za prijem novih službenika policije kao i o izmjene prilikom prestanka radnog odnosa. Nakon provedene Javne rasparave nije bilo primjedbi, prijedloga i sugestija na predložene Nacrte zakona. Svi prijedlozi izmjena zakona bit će dostavljeni Skupštini kantona koja će na sjednici koja je planirana za kraj mjeseca, razmatrati ove zakone i dati ih u daljnju proceduru.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 967

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 33422

Ovaj Mjesec 200077

Ukupno 13767229

Currently are 76 guests and no members online