Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Novogodišnji prijem u Općini Vareš

13 Tra 2016
1094 times

Petak, 20. prosinca/decembra 2013. godine bio je po mnogima uspješan dan za Vareš. Naime, toga dana s početkom u

14 sati općinski načelnik Avdija Kovačević organizirao je novogodišnji prijem, koji je bio povod da se na jednom mjestu okupe ugledni Varešani iz svih sfera života i iz raznih dijelova BiH i svijeta. Na početku prijema okupljenima se obratio predsjedavajući OV-a Vareš Zdravka Maroševića i poželio dobrodošlicu, a potom je načelnik Avdija Kovačević održao nadahnut govor u kojem je izrazio zadovoljstvo što su se „sreli mnogi ljudi koji se godinama nisu vidjeli ni čuli, a koliko jučer, prije svih ovih nemilih događaja, oni su se intenzivno družili i prijateljevali.“ Načelnik je naglasio da je Vareš u velikoj ekonomskoj krizi i da nas iz krize može izvući samo iskustvo, znanje i pamet, te „da pod hitno i to zajedničkim snagama moramo nešto promijeniti zarad ljepše vareške budućnosti, budućnosti naše djece.“ U govoru načelnika Kovačevića je istaknuto i sljedeće:“ Nekadašnjeg Vareša, kao privrednog i industrijskog čuda, više nema, niti će ga biti. Uvjeravam Vas da iz ovoga prividnog pepela imamo sjajnu šansu da stvorimo bolji i ljepši Vareš, ne gaseći pri tome sve one lijepe slike i uspomene koje nas vežu za Vareš.“ Pozvao je načelnik sve okupljene da u interesu Vareša progovore i poželio da se glas i krik tog govora i djela pretvori u grmljavinu iz koje će Vareš i Bosna izaći ekonomski jači, perspektivniji i grad sigurnog i perspektivnog življenja. Grad koji se voli i kome se vjeruje.
U nastavku skupa na temu „Vizija Općine Vareš“ izlagao je pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i BIZ Rusmir Berberović i podsjetio na mnoge svijetle trenutke Vareša kroz povijest, ali i iznio neke od ideja za razvoj općine danas i ubuduće. Također je napomenuo da danas, prema preliminarnim rezultatima popisa stanovništva, u Varešu živi 9.556 ljudi, od toga je radno sposobnog stanovništva (od 14 do 65 godina) 2.655, nezaposlenih je 1.302 osobe, zaposleno je 1.353 osobe, učenika je 953, studenata 250, a umirovljenika 2.187.
„Kako poboljšati komunikaciju između uglednih Varešana – ambasadora Vareša i općine Vareš“ bila je tema izlaganja stručnog suradnika za ekonomski razvoj u Općini Vareš Brane Šurkića nakon koje je dana riječ i uvaženim gostima za njihove ideje i mišljenja, pa je tako gosp. Mladen Perić iz Zenice govorio o mogućnostima realizacije projekta energentske efikasnosti, odnosno postavljanja termoizolacije na sve zgrade u Varešu. Gosp. Jasmin Bešić, Varešanin koji živi u Nizozemskoj govorio je o mogućnostima brendiranja turizma općine, te potencijalima koje imamo na planini perun, a gosp. Mladen Rudež predsjednik Fondacije za obnovu i razvoj regije Vareš poručio je „pokrenimo turizam, pokrenimo poljoprivredu, šumarstvo, proizvodnju zdrave vode, restruktuirajmo industriju i ugledajmo se na primjer iz jednog njemačkog industrijskog grada koji je tamošnju željezaru pretvorio u dobro posjećen muzej.“ Razmjena ideja nastavljena je domjenkom koji su pripremile članice Foruma žena MZ Strica/Zarudje.
I na kraju ćemo još jednom citirati općinskog načelnika: „Najveće vareško bogatstvo je njegov obični čovjek koji jedino zna da voli, da ljubi i da radi i koji svoje vođe vidi i traži u sebi, na način da to bude osoba koja će njega, mene i Vas znati i umjeti razumjeti.“

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6602

Jučer 7299

Ovaj Tjedan 6602

Ovaj Mjesec 92419

Ukupno 14100373

Currently are 110 guests and no members online