Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vrijedna donacije Vlade Japana za vareški Dom zdravlja

13 Tra 2016
1403 times

Za Dom zdravlja Vareš, ali i sve stanovnike općine Vareš današnji dan, 21.siječnja 2014. godine ostat će upisan kao dan

sa pozitivnim vijestima. Naime, s početkom u 11 sati na platou ispred Doma zdravlja upriličena je ceremonija u sklopu projekta „Poboljšanje zdravstvenih usluga u Domu zdravlja Vareš“ koji je implementirala Vlade Japana. Naime, Vlada Japana je još u ožujku 2013. godine izdvojila sredstva za poboljšanje zdravstvenih usluga u Domu zdravlja Vareš u ukupnom iznosu 174.612 KM i tim povodom ambasador Japana u BiH njegova ekscelencija Hideo Yamazaki je 19. ožujka 2013. godine potpisao ugovor s direktorom Doma zdravlja Vareš dr. Antom Jelićem. Sredstva su utrošena na kupnju RTG aparata i sanitetskog vozila, a danas je nj.e. Hideo Yamazaki izvršio primopredaju ove važne donacije za stanovništvo općine Vareš, koja će itekako unaprijediti primarnu zdravstvenu zaštitu.
Pored japanskog veleposlanika, na ceremoniji su bili i njegovi suradnici Yoshiaki Makino, Junko Sato, Vesna Jakovljević i Dinka Majanović iz Ambasade Japana u BiH, potom dr. Vildana Doder - pomoćnica ministra zdravstva FBiH, prim.dr. Senka Balorda - ministrica zdravstva Zeničko dobojskog kantona i načelnik Općine Vareš Avdija Kovačević. Domaćin skupa bio je direktor Doma zdravlja Vareš prim. dr. Anto Jelić.  Kako je istaknuto na ceremoniji, Dom zdravlja Vareš pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za oko 10.000 stanovnika, a RTG aparat kojim je do danas raspolagao bio je star više od 40 godina zbog čega je nabavka nove opreme prepoznata kao prioritet. Pored toga, u okviru ovog projekta je nabavljeno novo ambulantno vozilo, s obzirom da se postojeće vozilo zbog starosti i nepouzdanosti više nije moglo koristiti za prijevoz pacijenata do bolnice u Zenici udaljene 85 km.
Kako je za naš radio rekao ambasador Japana u BiH njegova ekscelencija Hideo Yamazaki Vlada Japana pridaje veliki značaj projektima iz oblasti primarne zdravstvene zaštite u BiH. i od 1996. godine do danas, Vlada Japana donirala je oko 50 milijuna eura za unapređenje medicinske opreme i nabavku ambulantnih vozila u ustanovama primarne zaštite širom BiH.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6680

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 13931

Ovaj Mjesec 99748

Ukupno 14107702

Currently are 80 guests and no members online