Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Služena uskrsna polnoćka

13 Tra 2016
1203 times

Uskrsna polnoćka služena je noćas, 19. na 20. travnja 2014. godine u župnoj crkvi sv. Mihovila u Varešu. Vareš je,

kao što nam je poznato, jedna od rijetkih župa u BiH (uz Kreševo) gdje se njeguje tradicija čuvanja Isusovog groba. Tako su se od Velikog petka smjenjivale straže, a noćas kad se u crkvi čulo „Slava bogu na visini“ stražari su pali. Noćašnje misno slavlje bilo je sastavljeno od četiri dijela: Služba svjetla, Služba riječi, Krsna služba i Euharistijska služba. Počelo je blagoslovom vatre pred crkvom, kojom je  zapaljena uskrsna svijeća.
Vareški župnik fra Mirko Majdandžić  je kroz misno slavlje istaknuo da ono što mi danas slavimo i prizivamo u svoje živote je ovo – mi vjerujemo da ćemo i mi doživjeti uskrsnuće. Ima samo jedan problem što bismo mi veselje i radost odvojili od onoga što je bilo kroz Veliki tjedan, ali to ne može tako, i problemi sastavni dio naših života. Takav je cijeli život. Ne treba puno pričati o uskrsnuću, ono će se vidjeti, jer ako vjerujete u uskrsnuće ono će se i dogoditi. A ako ne vjerujete u uskrsnuće, onda je ovo sve što večeras pričamo samo jedna velika predstava, zaključio je fra Mirko.
Redakcija radio Bobovca svima koji slave želi sretan Uskrs.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5228

Jučer 8998

Ovaj Tjedan 23843

Ovaj Mjesec 209282

Ukupno 14462078

Currently are 233 guests and no members online