Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Svibanjsko hodočašće u Olovo

13 Tra 2016
2029 times

Kao i prethodnih godina i ove godine su se u Olovu okupili vjernici iz svih krajeva Bosne i Hercegovine ali i dijaspore

da uveličaju svibanjsku pobožnost. Iako je prethodnih dana kiša neumorno padala, danas 01.05.2014. godine prošao je bez padavina i na zadovoljstvo svih vjernika koji su hodočastili Majci Božjoj. Procesija sa čudotvornom Gospinom slikom započela je u 10 sati da bi svečano misno slavlje, koje je predvodio kardinal Vinko Puljić, nastavilo se u 11 sati. Okupljene vjernike pozdravio je upravitelj Gospinog svetišta fra Ilija Božić sa riječima dobrodošlice i zamolio kardinala da započne sa misnim slavljem.
Nadahnuta propovijed kardinal oduševila je vjernike ali i sve one koji su misu slušali putem naših radio valova. Između ostalog kardinal je rekao da smo ovdje u Olovu da nas Majka Božja uči kako da čujemo božju riječ, kako je poslušati, kako sačuvati pouzdanje u Boga. Majka Božja je sigurna da nas Bog voli, ali kada bi i mi bili sigurni da nas bog voli lakše bi prebrodili sve naše strahove. Velikodušnost se nauči iz obitelji, naučimo živjeti sa drugima, rasti i učiti u ljubavi, živjeti jedni s drugima i jedni za druge i na kraju opraštajmo. Život je takav da se mnogo puta naljutimo, ne dozvolite da vam se zamrači um, jer kad u srcu gori u glavi dimi, jezik bez kosti bode do kosti. Pogotovo oni koji se vole, oni znaju gdje je najlakše ubosti i tako uvrijediti, a to nije lako zaliječiti. Naučite opraštati kaže kardinal.
Uz kardinala misu je koncelebrirao  Provincijal Bosne srebrene fra Lovro Gavran i prisutni svećenici. Ovo misno slavlje uveličao je i tamburaški orkestar franjevačkog sjemeništa iz Visokog. Na kraju misnog slavlja fra Ilija je pozvao vjernike da ponovno hodočaste Gospi Olovskoj te iznio podatke o stanju pukotina na crkvi. Tradicionalno, na kraju mise, posvećeni su predmeti koje hodočasnici kupe i poigralo se kolo uz zvuke tamburice.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1631

Jučer 7989

Ovaj Tjedan 59534

Ovaj Mjesec 210697

Ukupno 15234958

Currently are 220 guests and no members online