Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ponosni što smo Varešani

13 Tra 2016
986 times

Vareš je danas položio najveći test humanosti, savjesti, zrelosti i jedinstva. Ova nedjelja 18. 05.2014. godine ostat će zapisana

kao dan gdje velika većina naših radnosposobnih sugrađana nije razmišljala i dvojila treba li izaći na akciju čišćenja i uklanja nanosa bujica, kamenja, blata i ostalog otpada. Na platou ispred općine Vareš okupljanje je počelo u 9 sati, a u Vareš Majdanu zbor je bio zakazan za 10 sati. Akciju je pokrenuo općinski načelnik Avdija Kovačević, logističke je podržala poduzeća MPM i Profitex, kao i brojni sugrađani koji su pripremili tople obroke, sendviče i osvježenja za sudionike akcije. Izašla su djeca, osnovci, srednjoškolci, studenti, profesori, umirovljenici, pripadnici Oružanih snaga BiH, vjerskih institucija, članovi Odreda izviđača Zvijezda, K.E.S. Perun Va, grupe Let's do it, zaposleni i nezaposleni – svi koji vole svoj grad i kojima je stalo do njega. Po našim procjenama preko 400 vrijednih ruku. Grabilo se, kosilo, punilo vreće s pijeskom, prevezlo se puno blata i otpada, granja… Čak se i posadilo cvijeće. I svi su bili raspoloženi i za pokoju kratku izjavu za naš radio. Radilo se od tunela do Kapije, vrijedno, bez žaljenja na umor, s puno duha i smijeha.  I sunce nas je grijalo. Nevolja nas je ujedinila, opametila. To je ono najpozitivnije u svoj ovoj nesreći. Optimizam i vjera u bolje sutra ispunili su danas Vareš. Možda jesmo jedna od najsiromašnijih općina u Federaciji BiH, nemamo puno, ali imamo veliko srce. I da – kad se male ruke slože, sve se može! BRAVO VAREŠ, BRAVO VAREŠANI! Fotografije s akcije u našoj fotogaleriji.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7556

Jučer 10254

Ovaj Tjedan 57470

Ovaj Mjesec 208633

Ukupno 15232894

Currently are 236 guests and no members online