Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U susret 2. Vareš classic festivalu

13 Tra 2016
1007 times

Bliži nam se još jedan Miholjdan, a Varešani su zadnjih par godina naviknuti na lijepe kulturne događaje vezane uz obilježavanje ovog

blagdana. Tako će biti i ove godine, pa sa zadovoljstvom najavljujemo 2. Međunarodni festival komorne  glazbe,  Vareš classic festival – VaClaf koji će trajati punih šest dana, od 22. do 27. rujna 2014.  godine. Festival organiziraju  Župni ured Vareš, Udruga prijatelja glazbe “Emil Milo Cipra” Vareš na čelu s predsjednikom Petrom Jelićem i umjetnička ravnateljica festivala Andrea Nikolić. Na festivalu ove godine nastupaju vrhunski međunarodni glazbenici mlađe generacije iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Rusije i Nizozemske.
Program festivala je sljedeći:
-    Ponedjeljak, 22. rujna u 19 sati u staroj crkvi koncert otvorenja na temu “Život je pjesma”. Nastupaju: Matija Meić, Domagoj Guščić, Andrea Nikolić, Liudmila Kharitonova, Dino Dragović, Bas Jongen, Ivana Nikolić i Doris Nikolić.
-    Utorak, 23. rujna u 13 sati u Osnovnoj školi Vareš prezentacija  nas temu “Klavir kroz povijest i građu” , a predavač je pijanist Bartolomej Stanković.
-    Srijeda, 24. rujna u 19 sati u staroj crkvi koncert na temu “Ruska večer”. Nastupaju: Silvester  Perschler, Liudmila Kharitonova, Andrea Nikolić, Dino Dragović i Bas Jongen.
-    Četvrtak, 25. rujna u 16 sati u Oćeviji u starom kovačkom majdanu Vijačkić-Barkić koncert suvremene  glazbe “The Young and New!”. Nastupaju: Liudmila  Kharitonova, Alma Dizdar,  Andrea Nikolić, Dino Dragović, Bas Jongen, Silvester Perschler i Ivana Nikolić.
-    Petak, 26. rujna u 13 sati u  Osnovnoj školi Vareš  “Matineja mladih glazbenika”, koncert i radionica s učenicima glazbene škole.

Veliko finale festivala rezervirano je za subotu, 27. rujna u 19 sati u župnoj  crkvi sv. Mihovila,kada će se održati 6. Miholjski koncert na temu „Talijanski virtouzi“, koji će Hrvatski radio Bobovac Vareš izravno prenositi. Na ovom koncertu će nastupiti: Martina  Menegoni - mezzosopran,  Matija Meić - bariton, Andrea  Nikolić - violina,  Liudmila Kharitonova - violina,  Alma  Dizdar - violina,  Dino Dragović - viola,  Bas  Jongen - violončelo,  Silvester Perschler - klarinet, Ivana Nikolić - oboa, Doris Nikolić - violončelo, Miron Konjević - klavir i čembalo i Željko Sertić - engleski rog.

Medijski pokrovitelj 2. Vareš classic festivala je Hrvatski radio Bobovac Vareš. Ulaz na sve koncerte je slobodan, a detaljnije informacije možete dobiti na broj telefona  +38762272480, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , te na društvenoj mreži facebook (www.facebook.com/VaresClassicFestival ) i na web stranici www.vaclaf.org .

Pred nama je istinska glazbena poslastica i značajan kulturni događaj. Velika je stvar kada u jednu ovako malu sredinu kao što je Vareš dolaze glazbenici svjetske reputacije i prepoznaju pozornost i oduševljenje koje im publika u Varešu poklanja. Nadamo se da će tako biti i ove godine, svi ste dobrodošli. (Umjetnička slika za plakat: Stećci -Vareš, Hilda Dugonjić - Mijatović)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3450

Jučer 10481

Ovaj Tjedan 37945

Ovaj Mjesec 123762

Ukupno 14131716

Currently are 238 guests and no members online