Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prezentirana Zavičajna zbirka na 6. konferenciji bibliotekara FBiH

13 Tra 2016
1356 times

Lijepa vijest stiže nam iz Opće biblioteke Vareš. Naime, predstavnice ove Ustanove Jasminka Šijak i Ilijana Gavran - Radojević

sudjelovale su na  6. konferenciji bibliotekara u Tešnju koja je održana 22. i 23. listopada 2014. godine. Tema konferencije bila je: “Zavičajne zbirke i školske biblioteke”.
Za nas Varešane posebno je važna činjenica da je na konferenciji prezentirana Zavičajna zbirka kroz temu: " Šetnja Zavičajnom zbirkom Opće biblioteke Vareš “. Prezentacija, koju je uradila Ilijana  Gavran Radojević, bila je jako uspješna i sudionici konferencije pratili su je s velikim zanimanjem.
Inače, na konferenciji je sudjelovalo oko 40 bibliotekara iz 20 općina u Federaciji BiH i općine Bijeljina u RS. Pored bosanskohercegovačkih bibliotekara, konferenciju su svojim dolaskom uveličali gosti iz Siska i Ljubljane,  koji su također aktivno sudjelovali u radu i predstavili svoje radove na konferenciji.
Na početku konferencije prisutnima su se obratili Esmir Bašić - direktor Opće biblioteke Tešanj,  Azra Muslija- predstavnica Općine Tešanj,  Enisa Žunić - predstavnica Fondacije za bibliotekarstvo Federacije BiH, te  Ismet Ovčina - direktor Narodne i univerzitetske biblioteke BiH.  Jedan od osnovnih ciljeva organizacije ovakvog događaja svakako je skrenuti pozornost na važnost očuvanja kulturnog naslijeđa kroz zavičajne zbirke i razvoj školskih biblioteka. (foto Opća biblioteka Vareš)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1973

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 1973

Ovaj Mjesec 212188

Ukupno 13996632

Currently are 175 guests and no members online