Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ambasador kraljevine Švedske u posjeti Varešu

14 Tra 2016
888 times

Općinu Vareš, danas 10.12.2014. godine posjetio je ambasador kraljevine Švedske u Bosni i

Hercegovini Fredrik Schiller sa svojim suradnicama Karin Lissola i Natašom Miskin. Ideju za ovaj posjet inicirali su naši Varešani koji dugi niz godina žive i rade u komuni Flen Igor i Mladen Papec. Visoku delegaciju ugostio je općinski načelnik Avdija Kovačević zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Zdravkom Maroševićem i pomoćnicima. U kratkom razgovoru načelnik je upoznao ambasdora sa stanjem u općini, statističkim podacima i potencijalima koje Vareš ima. Predsjedavajući općinskog vijeća iznio je podatke o strukturi stanovništva i broju zaposlenih, te općenito o stanju gospodarstva u Varešu.  Izneseni su podaci o suradnji općine u projektima koje je švedska agencija SIDA do sada realizirala u općini Vareš kroz četiri velika projekta i mogućnostima daljnje suradnje kroz neke od projekata na polju poljoprivrede i turizma.
 Ambasador Schiller izrazio je zadovoljstvo posjetom Varešu i naglasio: „Bosna i Švedska jako su slične, pogotovo komuna  Flen s kojom Vareš ima dugogodišnju suradnju. Tu između ostalog mislim na eksploataciju rudnih i šumskih bogatstava gdje bi mi sa našim iskustvima pomogli Bosni i Varešu. U Bosni i Hercegovini su 143 općine koje obilazimo i tražimo mogućnosti suradnje, ali obzirom da Vareš već ima suradnju s komunom Flen, mi ćemo tu staviti poseban predznak kako bi na konkretan način pomogli ovoj općini.“
Nakon sastanka visoka delegacija uputila se na radni ručak.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3962

Jučer 10481

Ovaj Tjedan 38457

Ovaj Mjesec 124274

Ukupno 14132228

Currently are 166 guests and no members online