Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Božićna noć 2014. godine

14 Tra 2016
895 times

Tiha noć, sveta noć... Ovom tradicionalnom pjesmom počela je polnoćka u crkvi sv. Mihovila u Varešu, koju je radio Bobovac

izravnom prenosio ne samo zvukom, nego i slikom na web stranici. Župni zbor pod ravnanjem sestre Ružice tijekom polnoćke zajedno s pukom pjevao je božićne pjesme, a glazbeno su ih pratili članovi glazbene sekcije koju vodi Igor Hinger, te vareški župnik fra Mirko Majdandžić na gitari.
Fra Tomislav Svetinović u propovijedi je govorio o svrsi slavljenja Božića, o tome kako se puno polaže na vanjsko kićenje i bogate trpeze, bez istinske vjere.  „Božića nema bez radosti, i što je još važnije Božića nema bez mira i pomirenja“, istaknuo je fra Tomislav.
„Svijetu jesu potrebne i škole i tvornice i bolnice, i infrastruktura, ali od svega danas je potreban mir i nema većeg poslanja nego širiti mir među ljudima. Danas je doista je teško biti čovjek, a to je najvažnije za slavljenje Božića“, naglasio je u propovijedi. Po završetku polnoćke Varešani su mogli uživati u vatrometu, te se dužiti uz kuhano vino, pjesmu i glazbu u dvorištu crkve.

Vareš je noćas bio živ grad, pun ljudi, obasjan tisućama žaruljica, ličio je na neki nestvarni grad iz bajke. Unatoč temperaturi od -5 stupnjeva Celzija, bilo je toplo oko srca. S tom toplinom i radošću redakcija Hrvatkog radija Bobovac Vareš svim vama koji slavite Božić upućuje srdačne čestitke. Neka vas božićna svjetlost prati kroz život, čestit vam Božić!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 112

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 7363

Ovaj Mjesec 93180

Ukupno 14101134

Currently are 83 guests and no members online