Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Ožujak 2021

Služba za odnose sa javnošću i informiranje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 01.04.2021.(četvrtak)

Published in Nove Vijesti

Prema podacima koje smo jutros, 30.03.2021. godine dobili od sanitarnog inspektora Amara Beganovića u

Published in Nove Vijesti
Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 12:31

Dubravka Uroda objavila pjesmu Zauvijek (Bosni)

Naša Vareška Dubravka Uroda (rođena Jozeljić), koju prijatelji znaju kao Bubu, jučer (28.3.2021.) je u objavila  svoju pjesmu s naslovom Zauvijek (Bosni).
Pjesmu je posvetila svojoj rodnoj Bosni, možemo reći da je pjesma Zauvijek (Bosni) svojevrsni ostvareni san o rodnoj grudi koji je konačno Dubravka dosanjala i iznjedrila kroz svoj glazbeni izričaj, glas i stihove.

„Nikada neću zaboraviti da je moj prvi snimak ove pjesme bio baš na Radio Bobovcu. I uvijek ću na tome biti zahvalna“, kaže nam Dubravka i dodaje kako se, spremajući se podijeliti jedan, samo bliskim ljudima poznat dio sebe, pitala je li Bosni do pjesme u ovom trenutku.

Na svu sreću nije odustala od puštanja pjesme u eter, a to objašnjava ovako: „Ako počnem razmišljati u tom smjeru, bojim se da ću opet spremiti na čekanje jedan svoj san. A čini mi se da tako ne treba. Što bi o njoj trebalo reći? Prije svega to da je pjesma djelo jedne samouke kantautorice, u vrlo zrelim godinama (56), koja u svojoj svakodnevici poučava djecu u školi. Koja vjeruje u njihove, ali i svoje snove. I koja je imala sreće da joj se u ovome priključe profesionalci i amateri s raznih strana koji su radili besplatno, zbog nje, zbog pjesme i zbog nešto zlatnoga nebeskog praha koji povezuje ljude u nekom trenutku njihovog života“.

Pjesmu je snimila s profesionalnim glazbenicima Tajanom Dukić, Natašom Veljak, Lukom Totarom koji su njene kolege i prijatelji s Glazbenog odjela škole u kojoj radi. Snimili su i spot koji potpisuje mladi tim: Dubravkin sin Jan Uroda, njegova djevojka Martina Frančula (Starlins production) i mladi genijalac s dronom, Harun Tabak iz Sarajeva, koji nam je sa svojom obitelji puno pomogao. Sa snimkama Vareša je uskočio Bojan Krajišnik iz Visokog, koji je Varešanin po majci.

„Svi su ti ljudi radili besplatno, sve nas veže neka dobra energija koju su osjetili kroz pjesmu.. Naravno, iako je snimak profesionalan, daleko je to od nekih skupih i bogatih produkcija. Ovo je pokušaj da se ostvari jedan san, da se ispriča jedna priča“, ističe Dubravka.

Dubravkina je želja bila da baš Radio Bobovac prvi pusti njenu pjesmu u eter, što smo mi s velikim zadovoljstvom i ponosom danas i učinili.

„Vama koji ćete je slušati moram reći – znam da je nesavršena, znam da joj koješta fali, i da bi svatko od vas imao nešto za dodati.  Možda se uhvatite za riječi, neku glazbenu frazu, melos… Ili to da u snimkama dronom mog mladog prijatelja Haruna Tabaka nije samo Bosna. I u pravu ste, nije, nego sve ono što ulazi u geografsko određenje znano pod imenom Bosna i Hercegovina, bez ikakvih drugih orijentacija osim velike i čiste ljubavi“, pojašnjava kadrove spota Dubravka.

U odnosu na raskošne produkcije, blještave promocije, žestoke kampanje, svilu, kadifu i miomirise, Dubravka zaključuje kako je njena pjesma kao Pepeljuga.  „Tako je i nastala, od pepela i čarolije života. I osim vas, ona nema nikoga da stane iza nje. Dijeli sudbinu one u čiju je čast stvorena. Ima u tome ponosa. I nade“, ističe Dubravka.

Slušaju pjesmu zatreperi srce jače, preplave nas emocije, niz obraz klizne i pokoja suza gledajući sve ljepote naše Bosne koja se voli i kad je dobro i manje dobro. Mišljenja smo da nijedna raskošna produkcija ne bi mogla nadomjestiti tu iskrenu emociju koju pjesma izazove. Slušajte, dijelite i uživajte. U eteru radio Bobovca svakako će biti jako zastupljena. Čestitamo Dubravka!Published in Društvo

S obzirom na činjenicu da se i 3. sjednica OV Vareš održava u vrijeme pandemije corona virusa,

Published in Politika
Srijeda, 24 Ožujak 2021 12:21

Zakazana 3. sjednica OV-a Vareš

Zamjenik predsjedavajuće OV-a Vareš Mirnes Ajanović je, na osnovu člana 58. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Vareš (Novi prečišćeni tekst),

Published in Politika

U prostorijama kompanije Eastern Mining na Tisovcima danas, 22.03.2021. godine održan je sastanak s

Published in Nove Vijesti

Naši sugrađani Marijana Zloušić i Velimir Gavran u subotu, 20.ožujka 2021. godine upisali su u svoju sportsku biografiju

Published in Sport

U nedjelju, 20. ožujka 2021. godine nogometaši NK Vareš odigrali su četvrtu, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu

Published in Sport

Nepovoljna epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini odrazila se i na stanje u Varešu.

Published in Nove Vijesti

Nogometaši Vareša se pripremaju za nastavak proljetnog dijele prvenstva u okviru Kantonalne lige ZDK, gdje nakon prvog dijela prvenstva

Published in Sport
Stranica 1 od 3

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1083

Jučer 4222

Ovaj Tjedan 5305

Ovaj Mjesec 13784

Ukupno 11426805

Currently are 48 guests and no members online