Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Stanje na terenu 26.07.2016. godine

26 Srp 2016
1727 times

U općini Vareš i dalje je na snazi stanje prirodne i druge nesreće proglašene 24.07., a u Mjesnoj zajednici Stupni Do pet

kuća je trenutno neuslovno za stanovanje zbog blata i nanosa zemlje, dok su dvije štale potpuno uništene.

Kako je navedeno u dopunjenom izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite, trenutno nije moguće procijeniti da li će se klizište na lokalitetu Stupnog Dola i dalje kretati.

Sutra bi s federalnog nivoa na lokalitet Stupnog Dola, kao i na sve druge lokalitete gdje su registrovana klizišta, trebale izaći stručne osobe i sačiniti izvještaj i prijedlog za sanaciju ovih lokaliteta.

Na lokalnom putnom pravcu Bijelo Borje-Stupni Do bila su angažirana sredstva JKP Vareš i sinoć oko 20 sati ovaj put stavljen je u funkciju.

Regionalni put R 444 je prohodan. Na dionici od Vareša prema Pajtov Hanu i Dabravinama angažirana su sredstva JKP Vareš i PVJ Vareš na uklanjanju materijala, granja i drveća s kolovozne trake.

U toku jučerašnjeg dana sanirane su sve posljedice nastale izlijevanjem Bukovog potoka u užem središtu grada, očišćene su dvije gradske ulice Čaršija i Put Mira od nanosa i materijala, kamena i blata, a zatim je izvršeno pranje navedenih ulica, prostora ispred JPK, Stare Crkve, OŠ Vareš, parka, pijace, trgovina i ugostiteljskih objekata.

Općinska komisija za procjenu šteta u toku dana je izašla na teren i preliminarni izvještaj i procjena svih šteta očekuje se do petka, navode iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2224

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 21111

Ovaj Mjesec 181174

Ukupno 13965618

Currently are 113 guests and no members online