Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Anto Krištić u emisiji "Iz župnikove torbe"

18 Ožu 2017
3474 times

Život na selu nikada nije bio lagan ali je uvijek lijep, a kako to izgleda kada čovjek živi sam u poznijim godinama objasnio je Anto Krištić.  

Posjetili smo selo Javornik i razgovarali s Antom o životu na selu.

Naime, Anto je udovac od 77 godina ali duha i volje za životom ne nedostaje. Nekog posebnog povoda za razgovor nije bilo nego je sve teklo spontano.  Fra Mirko je obilazeći starije osobe odlučio iskoristiti dolazak i napraviti razgovor za subotnju emisiju „Naša zvona“ u okviru rubrike „Iz župnikove torbe“.  Anto nam je objasnio kako redovno dolazi na misu nedjeljom, a do crkve potrebno mu je sat vremena pješačenja, a vremenske prilike ga nisu uspjele spriječiti u njegovom naumu. Anto je vrstan kuhar i sva jela priprema sam, a ljubav prema cvijeću gaji i danas. Neke od crtica iz života koje nisu snimljene opisat ćemo u nekoliko riječi. Ispričao nam je kako je proveo vojni rok u mornarici pune tri godine, te kako je zbog svete slike (i danas je nosi sa sobom) koju je imao kod sebe bio premješten na teži položaj.

 Inače, Anto je dugogodišnji član Župnog i pastoralnog vijeća i prakaratur.  Ali da ne otkrivamo sve poslušajte ovdje kako je izgledao razgovor, a Anti želimo još mnogo ovako lijepih susreta i druženja.

AntoJavornik1
AntoJavornik2

Last modified on Subota, 18 Ožujak 2017 21:14
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5241

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 24128

Ovaj Mjesec 184191

Ukupno 13968635

Currently are 90 guests and no members online