Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Slab odziv na Javnu raspravu o kućnom redu

29 Ožu 2017
1167 times

Zakazana Javna rasprava o Nacrtu Odluke o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na području općine Vareš održana je

danas, 29.03.2017. godine, a na osnovu Odluke Općinskog vijeća sa 4. Sjednice. 

Ovom odlukom se propisuje način korištenja stanova, garaža i poslovnih prostora u stambenim zgradama, kao i zajedničkih dijelova i uređaja koji se nalaze u stambenim zgradama, te zemljišta koja služe redovnoj upotrebi stambenih zgrada na području općine Vareš, a u cilju omogućavanja nesmetanog stanovanja i pravilnog korištenja stambenog i stambeno-poslovnog prostora, zajedničkih prostorija, instalacija, uređaja i opreme zgrade kao cjeline, kako u pogledu upotrebe i čuvanja, tako i pogledu reda, mira i čistoće.

U članu 32. stav 5., tačka b) Zakona o korištenju upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“, broj 4/16) propisano je da: „Grad odnosno općina može za zgrade propisati posebne uslove i za: a) zajedničko zemljište i pripadajuće javne površine, b) kućni red i sl..“

Kolika je “važnost” ove tematike govori podatak da se na javnu raspravu pored pomoćnika načelnika za prostorno uređenje, urbanizam, gospodarstvo i financije Ermina Muse, komunalno građevinskog inspektora Snježane Kokor, direktorice JP Vareš – stan Vareš Željke Petrović, pojavili još Mario Mirčić kao predstavnik JKP Vareš i samo jedan predstavnik vlasnika stanara. Tijekom rasprave razmijenjena su mišljenja i donesen je zaključak da se eventualne primjedbe na navedeni Nacrt mogu dostaviti u općinu Vareš u pisanom obliku najkasnije do 10.04.2017. godine. 

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2

Jučer 195

Ovaj Tjedan 1185

Ovaj Mjesec 6101

Ukupno 6493508

Currently are 96 guests and no members online