Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ravnatelj Caritasa BiH posjetio Vareš

16 Svi 2017
3614 times

Općinu Vareš i općinskog načelnika danas, 16.05.2017. godine posjetio je ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine monsinjor Tomo Knežević

sa suradnicima. Tijekom posjete Varešu ovoj delegaciji pridružili su se i predstavnici Belgijskog Caritasa. U kratkom i sažetom razgovoru upoznati su sa stanjem u općini te aktivnostima koje je općinski načelnik realizirao od dolaska na čelo općine. Izražena je spremnost za daljnju suradnju, a načelnik Marošević zahvalio se na dosadašnjoj  pomoći koju je ova organizacija uputila u Vareš kroz razne donacije.

„Caritas BiH kao krovna organizacija karitativnog djelovanja katoličke crkve na prostoru BiH koja ima koordinirajuću ulogu, okuplja oko sebe međunarodne predstavnike Caritasa iz raznih zemalja kao što je Belgija, Francuska, Italija i mnoge druge. Svi ovi Cartasi djelovali su i djeluju na prostorima Bosne i Hercegovine, a naročito u srednjoj Bosni. Predstavnica Caritasa iz Belgije gospođa Bernadet, došla je u obilazak Bosne i Hercegovine da vidi kako radi njihov predstavnik na ovim prostorima. Željela se upoznati sa prostorima na kojima djeluje Caritas iz Belgije, a to je naravno i područje Vareša. Caritas je do sada pomagao u hrani i odjeći, međutim, djelovanje Caritasa će u budućnosti bit ustrojeno na drugačiji način i ova današnja posjeta je jedan vid sagledavanja situacije na terenu i razmišljanje općinskih vlasti na koji način bi se suradnja s Caritasom mogla nastaviti. Svakako treba naglasiti da će prihvatiti sugestije koje im mi kažemo iz Caritasa BiH. Caritas jest katolička organizacija ali mi pomažemo svima kojima je pomoć potrebna kako bi osigurali kvalitetno življenje na ovim prostorima“, rekao je monsinjor Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH.

Nakon posjete općinskom načelniku delegacija se uputila u obilazak terena gdje su obišli selo Zaruđe i razgovarali s gospodarstvenicima na ovom području.

IMG6931-Kopiraj
IMG6930-Kopiraj
IMG6932-Kopiraj
IMG6933-Kopiraj
IMG6936-Kopiraj
IMG6939-Kopiraj
IMG6940-Kopiraj
IMG6938-Kopiraj
IMG6941-Kopiraj

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6359

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 33431

Ovaj Mjesec 193494

Ukupno 13977938

Currently are 119 guests and no members online