Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana četvrta redovna skupština BZK "Preporod Vareš"

16 Lis 2017
3108 times

Dana 14.10.2017. godine u dvorani Općine Vareš održana je četvrta redovna skupština Bošnjačke zajednice kulture "Preporod Vareš“.

Predsjednica Udruženja gospođa Saudina Beganović prezentirala je dosadašnje aktivnosti Udruženja od osnivanja, 2013. godine  do današnjeg dana. Dotakla se najvažnijih aktivnosti članova BZK „Preporod Vareš“ u prethodnom razdoblju, kao i uspješno ostvarenih suradnji.

Prisutnima se potom obratio, ispred Matičnog ureda BZK “Preporod” Sarajevo, književnik, profesor i stručni suradnik u Institutu za jezik, gospodin Hadzem Hajdarevic. Gospodin Hajdarević se dotakao trenutne situacije u našoj državi i poteškoća u razvoju i napredovanju sa kojim se suočava naš narod, a samim tim i kultura. Ukazao je na važnost podizanja svijesti u narodu te na važnost suradnje i kultiviranja kulture kroz rad „Preporoda“, na važnost djelovanja kroz zajedništvo sa akcentom na tome da kultura treba da bude nešto što vezuje narode i prostore. Posao kulture je da unese više svjetla, optimizma, nade i nastoji biti nešto što nas motivira i ohrabruje u danas veoma teškim okolnostima unutar našeg društva.

Predsjedavajući Skupštine, Adis Hrvat, je izložio točke dnevnog reda, koje su na Skupštini obrađene ponaosob i to:

1. Izvještaj o radu BZK “Preporod Vareš” za 2016. godinu.

2. Financijsko izvješće BZK “Preporod Vareš”za 2016.

3. Izbor članova Izvršnog odbora i drugih tijela BZK “Preporod Vareš”. Prijedlogom i glasanjem je utvrđen sljedeći sastav Izvršnog odbora: predsjednica Sahudina Beganović, zamjenica predsjednice Sabina Librić i članovi:  Sadžid Ramić, Fahra Ćatović, Avdija Kovačević, Nusret Muftic, Naida Numanović, Almira Muftić, Kenan Ahmedović i Nejra Zukan. Prijedlogom i glasanjem utvrđen je sastav Suda Časti: Muris Parić, predsjednik i članovi: Nusret Višća, Nisveta Musa i Denis Kovačević. Prijedlogom i glasanjem, također, utvrđen je i sastav Nadzornog odbora: Velhida Likić – predsjednik, Ahmed Botić – član i Almir Mešić – član

4. Plan rada i aktivnosti za 2017./2018. godinu. Predsjednica se obratila prisutnima, ukazala na odgovornost koju nosi njena uloga i uloga članova Udruženja, te prezentirala projekte koji su planirani do kraja tekuće godine.

5. Razno.

Predsjedavajući je dao priliku svim prisutnim da iznesu svoje utiske o dosadašnjem radu BZK „Preporod Vareš“, kao i ideje o djelovanju Udruženja u narednom razdoblju. Nakon toga, dnevni red Skupštine je iscrpljen i gospođa Sabina Librić je zaključila njen rad. Skupština je završila sa radom u 17:00 sati.

Tekst i foto Almira Muftić

bzk1
bzk2
bzk3
bzk4
bzk5
bzk6
bzk7
bzk8
bzk9
bzk10

Last modified on Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 07:14
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4527

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 36982

Ovaj Mjesec 203637

Ukupno 13770789

Currently are one guest and no members online