Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Započinje projekt zbrinjavanja elektroničkog otpada

16 Velj 2018
2278 times

U uredu općinskog načelnika Zdravka Maroševića danas, 16.02.2018. godine održana je prezentacija

na temu zbrinjavanja elektroničkog otpada. Prezentaciju su održali predstavnici firme ZEOS Mahir Bjelonja i Alen Kupusović. Pored načelnika Maroševića prezentaciji su prisustvovali predstavnici JKP Vareš Mario Mirčić i direktor Zafer Kamenjaš, direktor OŠ Vareš Muris Parić i Ilijana Vidović, pedagogica OŠ Vareš Majdan Eldina Dedić i Boško Andrić viši referent za praćenje projekata, zaštitu okoliša i turizam.

U uvodnom izlaganju prezentatori su predstavili način zbrinjavanja električnog i elektroničkog otpada i mogućnostima za njegovu reciklažu u svijetu. Cilj ovog projekta je poboljšanje stanja okoliša u selektivnom odlaganju e-otpada, podizanje svijesti i edukacije građanstva o obvezi odlaganja e-otpada te njegovim koristima i opasnostima koje predstavljaju.

„U prošloj godini prikupljeno je 1780 tona raznog elektroničkog otpada koji je razvrstan u nekoliko kategorija i to: uređaji za hlađenje i zamrzavanje, veliki kućanski uređaji, televizori monitori, mali kućanski uređaji i sijalice. Plan nam je da ostvarimo suradnji s lokalnim komunalnim poduzećem kako bi ovaj projekt i nakon njegove implementacije bio dugoročno održiv. Građani će moći svoj elektronički otpad donositi u posebno pripremljene kontejnere koji će bit smješetni u Osnovnim školama za vrijeme trajanja projekta odnosno tri mjeseca od 01.03. do 31.05.2018. godine. Pored svega navedenog cilj nam je da sav elektronički otpad prikupimo na jednommjestu i da se on ne odlaže na deponijama kako je do sada bila praksa, i naglašavamo da za sav elektronički otpad koji se donese, građani neće dobiti nikakvu nadoknadu jer on nema vrijednosti. O svim detaljima ovog projekta građani će bit upoznati kroz medijsku kapanju putem radio Bobovca“, rekao je voditelj prezentacije Mahir Bjelonja.

Načelnik Marošević dao je punu podršku ovom projektu i naglasio da je primarni cilj njegovog rada zaštita okoliša što naglašava svaki put u svojim izjavama. „Svi se moramo uključiti i dati svoj doprinos na zaštiti okoline, a ovo je pravi put i pozivam sve građane da se priključe ovoj akciji. U narednim mjesecima dokazat ćemo da je Vareš ekološki osviješten i da će zablistati u pravom svjetlu“, rekao je načelnik Marošević.

IMG4063-Zeos
IMG4064-Zeos
IMG4065-Zeos
IMG4066-Zeos
IMG4067-Zeos
IMG4068-Zeos

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 209

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 27281

Ovaj Mjesec 187344

Ukupno 13971788

Currently are one guest and no members online