Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Biskup Pero Sudar podijelilo sakrament krizme u župnoj crkvi u Varešu

10 Tra 2016
8231 times

U subotu, 19. lipnja 2010. godine bilo je jako svečano u župnoj crkvi sv. Mihovila u Varešu. Ukupno 47 mladih primilo je sakrament Krizme, koji je podijelio biskup

msgr.dr.Pero Sudar. Doček biskupa bio je upriličen u 10 sati, sat vremena prije svečane Mise, a nakon toga biskup se susreo s krizmanicima, razgovarao s njima i skrenuo im pozornost na ono što eventualno nisu učili tijekom vjeronauka kojeg je vodio fra Vjeko Tomić. Od početka školske godine mladi su imali redovitu pripravu za Krizmu. U tjednu su održavali redovite susrete, a kako se dan primanja sakramenta približavao mladi su i više put tjedno dolazili su na vjeronauk kako bi se što bolje pripremili za veliku svečanost. U svojem obraćanju msgr. Pero Sudar između ostalog kazao je, vi ste generacija vjernika koja će svesrdno živjeti i širiti kršćansku vjeru. Vjera nas je oslobodila i u vjeri treba živjeti, a primanjem Sakramenta Krizme primili ste neizbrisiv pečat, stoga pustite da vas vodi Duh Božji. Pred kraj misnog slavlja u ime krizmanika biskupu se zahvalila Nikolina Marčić, koja je sama napisala tekst zahvale i na kraju rekla -  hvala što ste nam otvorili vrata crkve i put ljubavi i sreće. U prepunoj crkvi koja je odzvanja molitvom i pjesmom u misnom slavlju, uz msgr. Peru Sudara sudjelovali su vareški župnik fra Bono Tomić, vijački župnik fra Željko Brkić, fra Vinko Tomas – nekadašnji vareški župnik i fra Gabrijel Tomić, čuvar Gospinog svetišta u Olovu, a pjesmom i glazbom ugođaj su upotpunili članovi Župnog zbora pod ravnanjem sestre Ružice.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6465

Jučer 8551

Ovaj Tjedan 40569

Ovaj Mjesec 27274

Ukupno 14035228

Currently are 149 guests and no members online