Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nove donacije kompanije Eastern Mining u Varešu

22 Srp 2019
2887 times

Ljetna sezona je uvelike počela, a samim tim i razna kulturna dešavanja na području općine Vareš.

Zahvaljujući kompaniji Eastern Mining i njihovim donacijama veći dio dešavanja bit će bogatiji kulturnim sadržajima.

Kompanija Eastern Mining je jedan od koncesionara na području općine Vareš i vlasnik rudnika olova, cinka i barita. Trenutne aktivnosti kompanije su usmjerene na ulaganja u  geološka istraživanja, što je osnova za daljnji nastavak projekta. Međutim, iako se sada isključivo rade ulaganja u geološka istraživanja, kompanija Adriatic Metals, koja je osnivač i vlasnik koncesionara Eastern Mining, opredjelila se za politiku društveno odgovorne kompanije.

Lejla Karčić - Office Manager kompanije, posjetila je danas Vareš i uručila donacije ali i naglasila što je do sada realizirano: „Pored danas uručenih donacija MZ Pržići i UG Čuvari bosanske krune Bobovac, do sada smo podržali brojne projekte na području općine Vareš, a neki od njih su tri sponzorstva u 2018. i 2019. godini za NK Vareš. Podrška Likovnoj koloniji u Borovici u protekle dvije godine kao i Mjesnoj zajednici Pržići uključujući ovu današnju. U 2018. godini podržali smo Gastro Fest Bobovac, Asocijaciju Emil Milo Cipra i Radio Bobovac. Također, u 2018 podržali smo projekte u mjesnoj zajednici Borovica, te odobrili sredstva u ovoj godini za renoviranje doma u ovoj mjesnoj zajednici“.

Donirana sredstva mnogima su pomogla u radu i omogućila bolje djelovanje, ali o nekim najdražim Lejla je istakla: „Pored navedenih, jedna od osobno najdražih donacija je ona koja je realizirana u suradnji sa Općom Bibliotekom Vareš kojom prilikom je kompanija Eastern Mining donirala računarsku opremu - 5 laptop računara i projektor, a koji će biti korišteni u edukaciji najmlađe populacije ovog grada“.

Podrška lokalnoj zajednici se nije zaustavila isključivo na ovome, odnosno ovakvim aktivnostima. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu direktora Eastern Mininga, gospodina Miloša Bošnjakovića, velikan bh glumišta, gospodin Emir Hadžihafizbegović, u prepunoj dvorani Radničkog doma izveo je monodramu pod nazivom „Sve je do nas“.

I u narednom razdoblju, ovisno o mogućnostima, kompanija Eastern Mining nastavit će podržavati kvalitetne projekte u našoj lokalnoj zajednici.

IMG6972-EMDonacije
IMG6970-EMDonacije
IMG6966-EMDonacije
IMG6954-EMDonacije
IMG6951-EMDonacije
IMG6944-EMDonacije

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6023

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 24910

Ovaj Mjesec 184973

Ukupno 13969417

Currently are 97 guests and no members online