Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Deseti Molitveni pohod Bobovcu

10 Tra 2016
2476 times

U zajedništvu s vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije, u subotu 22. listopada 2011. godine održao se Deseti molitveni pohod Bobovcu katolika pripadnika

Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga sa svih razina.
Molitveni pohod Bobovcu povezuje se sa sjećanjem na dan smrti bosanske kraljice Katarine (25. listopada). Njegova svrha jest ujedinjenje svih u molitvi za osobne potrebe, za nakanu vlastitoga naroda i domovine Bosne i Hercegovine ali i svih ljudi i naroda koji u njoj žive.
Misno slavlje na Bobovcu predvodio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uz suslavlje vojnih kapelana iz BiH i Hrvatske, kao i svećenika njih 30 koji su predvodili vjernike iz svojih župa, predstavnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, predvođenih vojnim kapelanima, kao i pripadnika međunarodnih vojnih snaga stacioniranih u BiH.
Program molitvenog pohoda započeo je  u 09.30 sati okupljanjem kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle se organizirano, u molitvenoj procesiji, kreće prema Bobovcu. U 11 sati započelo je misno slavlje, iako je bilo loše vrijeme na Bobovcu se okupio veliki broj vjernika, po našim procjenama oko 2000. U svojoj propovijedi kardinal se osvrnuo na hrvatstvo i pozvao političke vođe da se bore za jedinstvo i jednakopravnost svih naroda u Bosni i Hercegovini. Već tradicionalno na kraju misnog slavlja kardinalu je uručena slika zahvale koju je uručila ministrica obrane Marina Pendeš.
Po završetku molitvenoga pohoda, za sve sudionike pripremljen je i podijeljen vojnički grah.
Ovogodišnje misno slavlje Hrvatski radio Bobovac izravno je prenosio a signal su također preuzimale kolege sa radija Herceg Bosne, radija Usore, radija Busovača i radija Kupres.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7293

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 34365

Ovaj Mjesec 194428

Ukupno 13978872

Currently are one guest and no members online