Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uzvratni posjet gimnazijalki iz Flena

10 Tra 2016
2348 times

Od 05.do 12.05.2012. godine u uzvratnom posjetu Varešu boravile su tri učenice gimnazije Princ Wilhlem iz Flena

u Švedskoj. Inače, ovaj projekt razmjene učenika između Flena i Vareša traje već 6 godina, a ove godine bio je prilično sadržajan i ispunjen aktivnostima. No, krenimo redom – u subotu su gošće dočekane na sarajevskom aerodromu, a večer su provele zajedno sa svojim domaćicama Arijanom Čajić, Emirom Muftić i Draganom Dodik i njihovim obiteljima. Nedjelja je bila
rezervirana za posjet sela Strica i Zarudje, a u ponedjeljak je prof. Mia zajedno s predstavnicima komune Flen posjetila Malu školu Vareš. Učenice su prisustvovale nastavi zajedno sa svojim domaćicama Arijanom, Emirom i Draganom, utorak su proveli u obilasku Mostara i slapova Kravice, u povratku su svratili na vrelo Bosne. Srijedu su iskoristili za posjet starog kraljevskog grada Bobovca i etno muzeja na Pogari, a četvrtak  je ostavljen za obilazak Sarajeva i njegovih znamenitosti. U petak su učenice iz Flena imale prezentaciju o svojoj zemlji, prirodnim i kulturnim posebnostima, te o svojoj školi. Nakon toga su se uputile u obilazak sela Oćevija i kovačkih majdana. Sve aktivnosti i izlete koordinirala je prof. Lara Brđanović.
Učenice Julija Nordström, Linn Hurnasti i Victoria Hölcher i prof. švedskog i engleskog jezika Mia Björk Eilebro na kraju svog posjeta rekle su nam da će ovogodišnji boravak u Varešu pamtiti po lijepom vremenu, prirodnim ljepotama, novim prijateljstvima, svim znamenitostima vareškog kraja koje su vidjele, izlascima u kafiće, ali i po gostoljubivosti Varešana i njihovih domaćina.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1582

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 27135

Ovaj Mjesec 13840

Ukupno 14021794

Currently are 196 guests and no members online