Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Snimanje "Lidar" tehnologijom na području Vareša

06 Lis 2020
485 times

U dijelu proširenog koncesionog područja kompanije Eastern Mining, točnije „Vareš-Istok“,

koji se graniči s Kantonom Sarajevo u sljedećih nekoliko dana započet će aktivnosti snimanja karakteristika oblika tla radi prikupljanja geoloških informacija.

S tim u vezi, geodetska konsultantska kompanija Geobiro d.o.o. pristupit će označavanju točaka, koje predstavljaju točno određene koordinate, koje će poslužiti kao odrednice pri snimanju ili „oslikavanju“ tla. Označene točke će bit u obliku kruga bijele boje promjera 60 cm prikazanih na priloženim fotografijama.

Ovakav tip snimanja tla će se izvesti zračnim putem odnosno letjelicom opremljenom sa „Lidar“ tehnologijom. „Lidar” (Light Detection and Ranging) tehnologija funkcionira na bazi emitiranja svjetlosnih impulsa i mjerenja vremena refleksije sa područja istraživanja.

Služeći se ovom prilikom iz kompanije želimo napomenuti da je riječ o bezopasnom mjernom uređaju koji neće imati nikakav utjecaj na svakodnevni život lokalnog stanovništva i njihovog okoliša.

 
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9030

Jučer 14706

Ovaj Tjedan 23736

Ovaj Mjesec 227954

Ukupno 8590418

Currently are 297 guests and no members online