Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan sastanak Općinskog izbornog povjerenstva, Policijske stanice i Doma zdravlja Vareš

12 Stu 2020
1711 times

U Općini Vareš danas, 12.11.2020. godine održan je sastanak Općinskog izbornog povjerenstva, Policijske stanice i Doma zdravlja Vareš gdje je

razmatrana problematika održavanja lokalnih izbora. Na početku sastanka prisutne je pozdravio načelnik općine Vareš Zdravko Marošević i kratko ih upoznao sa trenutnim stanjem. Načelnik je naglasio kako je Općina Vareš osigurala sva potrebna higijensko epidemiološka sredstva za održavanje izbora na svim glasačkim mjestima.

Dragan Orozović, član Općinskog izbornog povjerenstva, upoznao je prisutne sa pravilima koja se moraju poštovati na glasačkom mjestu i svim procedurama tijekom glasovanja. „Svim glasačima će se prilikom ulaza na glasačko mjesto mjeriti temperatura, distanca između glasača bit će obilježena žutom trakom, a na glasačko mjesto moći će ući onoliko glasača koliko ima glasačkih kabina. Postoji mobilni tim koji će obići glasače koji imaju rješenja o izolaciji, o čemu ste već upoznati. Za glasače kojima se na glasačkom mjestu utvrdi povišena temperatura omogućit će se glasanje na posebnom glasačkom mjestu predviđenom za takve situacije. Prema pravilima, nakon toga izvršit će se dezinfekcija kako bi bili spremni za narednog glasača, ali se nadamo da neće bit potrebe za tim. Provjetravanje glasačkog mjesta vršit će se svakih sat vremena“, istaknuto je.

Policijska stanica će nadzirati sva glasačka mjesta i kontinuirano obilaziti sve lokacije kako bi se ispoštovale sve preporuke.

Primarijus dr. Fikret Operta objasnio je značaj pridržavanja svih higijensko epidemioloških mjera te značaj nošenja zaštitnih maski. O svemu opširnije poslušajte što je dr. Operta govorio.
Na kraju napominjemo kako u Varešu trenutno imamo 27 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a pet osoba ima pozitivan test na korona virus.

Molimo sve glasače da poštuju sve preporuke i mjere kako bi zaštitili sebe i svoje najdraže.

Last modified on Četvrtak, 12 Studeni 2020 13:41
Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2569

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 35024

Ovaj Mjesec 201679

Ukupno 13768831

Currently are 172 guests and no members online