Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Čarobni svijet bajki u vareškom obdaništu

11 Tra 2016
1629 times

Jedan nesvakidašnji doživljaj priredili su članice Udruženja „Pripovjedači bez granica“ (Erzähler ohne grenzen) čije je sjedište

u Hamburgu u Njemačkoj djeci koja idu u JU Dječje obdanište u Varešu. Sve se to dogodilo 05. listopada 2012. godine, kada su u Varešu u Kući susreta na Bijelom Borju kod gđe Jelene Kuhač Odenwald boravile njezine prijateljice Micaela Sauber i Renate Weitner, članice „Pripovjedača bez granica“ , zajedno sa  gospođom Jasnom Held iz Dubrovnika, jedinom profesionalnom pripovjedačicom bajki i priča kod nas.
U želji da obraduju vareške mališane navedene gospođe posjetile su JU Dječje obdanište i družile se s djecom oko sat vremena. Gotovo bez daha djeca su saslušala dvije bajke koje im je ispričala Jasna Held, prva od njih dala je odgovor na pitanje zašto je more slano, a druga bajka govorila je o čarobnom grahu, hrabrom siromašnom dječaku i strašnom divu.  Inače, profesionalni pripovjedači iz cijelog svijeta povezali su se u mrežu za pričanje bajki i priča u situacijama u kojima su najviše potrebne. Na 5-odnevnoj turneji u Bosni i Hercegovini članice Pripovjedača bez granica obišle su osnovne škole u Sarajevu (Alipašino polje i Čengić vila), u Vojkovićima, Visokom, Podlugovima i na kraju JU Dječje obdanište u Varešu.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5911

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49647

Ovaj Mjesec 209710

Ukupno 13994154

Currently are 138 guests and no members online