Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

38 paketa za korisnike JU Centar za socijalni rad Vareš

25 Sij 2021
1385 times

Kompanija Eastern Mining nastavlja s donacijama za najugroženije stanovnike Vareša te je

danas, 25.01.2021. godine u JU Centar za socijalni rad Vareš dostavljeno 38 paketa. Kako su najavili iz kompanije, ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija koje su započeli ove godine i gdje se poseban akcenat stavlja na socijalno najugroženiju kategoriju stanovništva.

“Želja nam je bila da ovoj kategoriji stanovništva bar malo olakšamo život i osiguramo im neke od namirnica koje nisu u mogućnosti kupiti. Isto tako, omogućiti im da bar na nekoliko dana ne razmišljaju imaju li osnovnih namirnica i kako do njih doći. Prvi mjesec u godini je uvijek težak, a mi na ovaj način im pokazujemo da nisu zaboravljeni u ovim teškim vremenima”, rekle su predstavnice kompanije Eastern Mining Aida Ahmedović i Vildana Mahmutović.

Direktorica JU Centar za socijalni rad Vareš Nihada Gondžo zahvalila se kompaniji Eastern Mining na donaciji i poručila:“Mogu  reći da je ovo divna prilika da se u teškim vremenima korone misli na najugroženije kategorije stanovništva na području općine Vareš. Ovo je jedan multidisciplinaran pristup pružanja i  provođenja socijalne zaštite na području općine Vareš. Budući da se radi o najugroženijim kategorijama stanovništva, osobama koje su nesposobne za privređivanje ili su to stare osobe, pakete će preuzeti povjerenici mjesnih zajednica i dostaviti korisnicima, a sve to imajući u vidu da su neke mjesne zajednice udaljene dvadeset kilometara od grada. Korisnici iz grada će sami doći i preuzeti pakete. Nadam se da će bit zadovoljni i da će imati prehrambene artikle za duže vrijeme. U njihovo ime, u svoje ime i u ime Centra za socijalni rad želim da se zahvalim firmi Eastern Mining i nadam se da ćemo ovu suradnju nastaviti u buduće”, rekla je u svom kratkom obraćanju direktorica Nihada Gondžo. 

U narednim danima kompanija će pakete pomoći uručiti Crvenom križu Vareš koji će ih podijeliti  osobama u potrebi, a vode se u njihovoj evidenciji.  

CZREM2
CZREM

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10803

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 32096

Ovaj Mjesec 198751

Ukupno 13765903

Currently are 150 guests and no members online