Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Donacija kompanije Eastern Mining Fondaciji  za obnovu i razvoj regije Vareš

10 Velj 2021
1660 times

U sklopu humanitarne akcije koju je kompanija Eastern Mining pokrenula početkom ove godine

danas, 10.02.2021. godine uručena je donacija Fondaciji za obnovu i razvoj regije Vareš. Cilj kompanije je pomaganje lokalnoj zajednici kroz različite donacije socijalno ugroženim kategorijama ali i usmjeravanjem sredstava na projekte koji će što bolje promovirati Vareš, ali i kompaniju. 

U razgovoru s predstavnicama kompanije Aidom Ahmedović i Vildanom Mahmutović koje su menadžerice za socijalno upravljanje, odnose s lokalnom zajednicom i zaštitu okoliša, predsjednik Fondacije za obnovu i razvoj regije Vareš Mladen Rudež izrazio je zahvalnost za donaciju i otkrio detalje zanimljivog projekta. „Prije svega ja bih se zahvalio kompaniji Eastern Mining na donaciji koja je značajna za jedan novi projekat, a to je predstavljanje jedne poštanske marke. Ovaj projekat radimo u suradnji sa BH poštom u povodu 130. godišnjice industrije u Varešu. Ovo je značajan jubilej ali ove godine slavimo i desetu godišnjicu rada Fondacije. Izdavanje ove poštanske marke nadilazi okvire Vareša, pa čak i Bosne i Hercegovine. Radi se o željezari koja je jedna od najstarijih u Europi, a najstarija je u jugoistočnoj Europi. Ovo je vrlo bitno i s aspekta turističke ponude, a isto tako i poznavanja određene povijesti vareškog kraja koja je vrlo bogata i vrlo značajna za budući razvoj Bosne i Hercegovine. Realizacija projekta je zamišljena da bude na Dan općine Vareš, a to je 16. kolovoza, simbolično, kada je potpaljena prva visoka peć u Varešu i ovom dijelu Europe. Nastojat ćemo s prvim žigom, koji će nositi ime Vareša i poštom u Varešu napraviti prigodnu kovertu takozvanog prvog dana. Do tada moramo dobiti još neka odobrenja, s poštom smo to već riješili, i određenih agencija. Ovisno o visini financijskih sredstava, planiramo tiskati bar tisuću markica za redovnu uporabu“, rekao je u izlaganju predsjednik Fondacije gospodin Rudež. 

Kompanija Eastern Mining, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja s pomaganjem lokalnoj zajednici ulažući maksimalne napore kako bi pokazali veličinu i ozbiljnost ovog projekta.  Prije nekoliko dana dobili su eksploatacijsku dozvolu za rudarenje na lokalitetu Veovača, a za lokalitet Rupice dozvola se očekuje u narednim mjesecima. Eastern Mining trenutno vrši istražne radnje na ovim lokalitetima i prema dosadašnjim rezultatima bit će ovo jedan od najvećih projekata na širem području kada su u pitanju rude olova, cinka i barita. 

IMG5889-EMFondacija
IMG5880-EMFondacija
IMG5882-EMFondacija
IMG5879-EMFondacija
IMG5878-EMFondacija
IMG5877-EMFondacija
IMG5876-EMFondacija

 

Last modified on Četvrtak, 11 Veljača 2021 12:35
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1998

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 34453

Ovaj Mjesec 201108

Ukupno 13768260

Currently are one guest and no members online