Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rad izviđača pomaže kompanija Eastern Mining

21 Velj 2021
1387 times

Početak godine obilježile su donacije kompanije Eastern Mining koje se nastavljaju i dalje. U subotu 20.02. 2021. godine predstavnici kompanije

Almedina Likić i Goran Prajo posjetili su vareške izviđače u njihovim prostorijama i uručili im vrijednu donaciju. Kao pravi domaćini, izviđači su se potrudili i pripremili skromnu priredbu u njihovu čast. 

U ime izviđača, prisutne je pozdravila Maja Berberović i zahvalila se na donaciji. „Na ovaj skroman način se našim prijateljima iz Eastern Mininga zahvaljujemo i što su prepoznali naš rad i pomogli nam u realizaciji našeg zimovanja. Nadamo se da ćemo suradnju i dalje nastaviti i u svim drugim vidovima. U znak zahvalnosti uručit ćemo Vam zahvalnicu za donaciju“, rekla je Maja Berberović. 

Almedina Likić je u ime kompanije izrazila podršku radu izviđača i istakla značaj ovog udruženja. „Čast i zadovoljstvo nam je surađivati sa vama, te vam želimo puno sreće i uspjeha u svim daljnjim aktivnostima. Vareš se sigurno ponosi sa vama i vi ste svijetla tačka naše lokalne zajednice“, naglasila je Almedina.

Kompanija Eastern Mining, kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o lokalnoj zajednici i poseban akcent stavlja na rad mladih i socijalno ugroženih kategorija. Dobivanjem eksploatacijske dozvole za lokalitet Veovača ubrzano se radi na dobivanju dozvole i za lokalitet Rupice čime se stvaraju uvjeti za otvaranje rudnika. Još uvijek se vrše istražne radnje na ovom području, a dosadašnji rezultati su pokazali ekonomsku isplativost otvaranja rudnika. Plan je da se rudnik olova, cinka i barita otvori 2022. godine. 

EM-izvidjaci3
EM-izvidjaci
EM-izvidjaci2

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10307

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 44612

Ovaj Mjesec 135021

Ukupno 13919465

Currently are 263 guests and no members online