Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Humanitarci sekcije 4x4 Kluba ekstremnih sportova Vareš na djelu

11 Tra 2016
1891 times

Sekcija 4x4 Kluba ekstremnih sportova Vareš, i ove godine organizirala je tradicionalnu akciju druženja i obilaska vareških terena. Istinski ljubitelji prirode iskoristili

su ovu priliku i za obilazak osoba kojima je potrebna pomoć. Obilazak je, zbog snježnih padavina bio jedino moguć terenskim vozilima.  Akcija je započela 23. prosinca 2012 godine okupljanjem sudionika ispred cafe bara Jazz in the house. Kolona od pet terenskih vozila krenula je potom put Pajtov Hana i nastavila ka Budoželju, Karićima i Šikuljama. U zaseoku Pajtovići – MZ Okruglica članovi sekcije obišli su baku Rajku Gavrić i uručili skromnu humanitarnu pomoć. Baka Rajka jedini je stanovnik zaseoka i živi u kući u kojoj nema električne struje. U razgovoru sa bakom saznali smo da su joj nadležni obećali priključak sljedeće godine. Iz Pajtovića članovi sekcije krenuli su potom na Brgule i Ravne da bi se predvečer ponovo vratili u Vareš.
Posjet Brgulama iskorišten je za posjet izbjegličkoj obitelji Sulejmanović iz Srebrenice koja živi u Domu MZ. Članovi obitelji, kojima je uručen skroman poklon strahuju da će na ljeto sljedeće godine biti deložirani iz ovog objekta. Njima su osigurana sredstva za gradnju stambenog objekta, ali ne i zemljište te nas je Mujo Sulejmanović otac obitelji zamolio da i ovom prilikom apeliramo da im se pomogne. Nadamo se da će nadležne ustanove imati sluha za potrebe ove izbjegličke obitelji.  Na kraju da spomenemo i entuzijaste, sudionike ove akcije i istinske ljubitelje prirode. To su: Damir Grabovac, predsjednik sekcije 4x4, dr. Goran Riđić, Mirza Zec, mr. Ognjen Riđić, Boris i Mihovil Prkić, Duško Videkanić, Edo Kapetanović, Marko Pavlović i predsjednik kluba Velimir Gavran, Rino Krljić, Haris Jahić i Jasmin Karić.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8082

Jučer 7940

Ovaj Tjedan 50126

Ovaj Mjesec 36831

Ukupno 14044785

Currently are 122 guests and no members online