Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tradicionalno božićno druženje u Vareš Majdanu

11 Tra 2016
1731 times

Treću godinu za redom, u Vareš Majdanu ispred crkve sv. Barbare upriličeno je, sada već tradicionalno božićno druženje. Na Božić, 25. prosinca u 17 sati

Majdančani i njihovi gosti i prijatelji, svi željni druženja i ugodno provedenog vremena, počeli su pristizati na plato ispred crkve, svatko sa sobom noseći razne domaće slane i slatke delicije, sokove i alkoholna pića koja su bila poslužena na švedskom stolu. Odziv je bio jako dobar, oko 60 osoba, a posebno raduje prisustvo djece, učenika osnovnih i srednjih škola. Za glazbeni štimung u početku se pobrinuo Zoran Krivošić, kojeg mnogi pamte kao nastavnika glazbene kulture u majdanskoj osnovnoj školi. Pjevale su se božićne pjesme, ali i mnogi popularni hitovi zabave i tamburaške glazbe. Druženje su uveličali i vareški svećenici fra Anto Cvitković i fra Mirko Majdandžić, koji je također zapjevao s veselim Majdančanima i njihovim gostima i prijateljima. Na ovogodišnjem božićnom druženju organizirana je i bogata tombola, koja je bila besplatna, s brojnim nagradama, koje su osigurali privatni poduzetnici i pojedinci, pa spomenimo ih: MPM Vareš, Šimić prom, knjižara Ami i vlasnica Zdenka Kokor, foto Barnjak, Župni ured Vareš, časne sestre iz samostana na Gromiljaku, udruga Hrvatski radiša Vareš i Hrvatski radio Bobovac Vareš. I ove godine priređen je 2-ominutni vatromet, koji je oduševio prisutne, ali i brojne stanovnike Vareš Majdana koji su ga promatrali sa svojih balkona i prozora. Veselo društvo se razišlo oko 21 sat, a onaj osnovni cilj druženja je itekako opravdan - njegovanje zajedništva jer je Božić upravo takav blagdan. Lijepo je bilo za Božić 2012. godine u Majdanu, a za naredni Božić bit će još ljepše! To je ujedno i pozivnica svima vama koji u vrijeme blagdana budete na prostorima vareške općine da svakako dođete i družite sa s Majdančanima. Dobar provod je zagarantiran, a ni zakuske neće nedostajati. Spomenimo i da se uoči Božića u Majdanu organiziralo zajedničko kićenje božićnog drvca ispred crkve za djecu, koja su svoj trud nagrađena prigodnim slatkim darovima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3773

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 22994

Ovaj Mjesec 9699

Ukupno 14017653

Currently are 143 guests and no members online