Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pohod prema odašiljaču

11 Tra 2016
1789 times

Mnogo puta smo pisali o događanjima u našemu gradu, ali nikada nismo opisali jedan radni dan ekipe radija kada krene na teren, u ovom

slučaju kako bi osposobili odašiljač na Lazetovici koji nije bio u funkciji nekoliko dana. I tako 07.02.2013. godine oko 11 sati krećemo ispred prostorija radija terenskim vozilom koje nam je na uslugu dao naš župnik fra Mirko Majdandžić, a za upravljačem je bio iskusni Dubravko Hinger. Ubacujemo u terenca sav neophodni materijal i alat za ovu ekspediciju. Prolazimo tunel i kao da ulazimo u drugu državu. Snijeg, kojeg prije tunela ima tek nekoliko cm, iza tunela se utrostručio. Pogled kroz prozor i visina snijega je do retrovizora, naravno onog koji se zadržao od progrtanja. Uz laganu priču stižemo na Okretaljku i ostajemo bez riječi. Put prema Lazetovici je neprohodan i nije razgrnut. Oko nam govori, da iako se probijemo u ovom prvom dijelu, na ostatku puta čeka nas još teže. Odlučujemo se okrenuti i pokušati doći sa druge strane do naše lokacije, preko Vijake. Stižemo do sela Krčevine, put je razgrnut i za našeg terenca to ne predstavlja problem. Čim smo pomislili da li je put do naše lokacije pročišćen, sve naše nade padaju u vodu. Primijete se tragovi nekog vozila koje je prolazilo nekada davno i odlučujemo – idemo se pokušati probiti. Tek u ovim uvjetima može se vidjeti koliko znanje i tehnika, kada se udruže, mogu biti od koristi. Nakon pedesetak metara se ukopavamo, jer je snijeg prevelik. Umijećem iskusnog vozača uz manevre naprijed - nazad, malo po malo, probijamo se naprijed. Razmišljamo - da li da odustanemo - jer su uvjeti nemogući. Ipak, dolazimo do dijela gdje je snijeg malo manji i nastavljamo sklanjajući grane i drveće koje je palo na put. Svaki put kada stanemo pitamo se hoćemo li nastaviti dalje. Metar po metar i uspjeli smo se probiti do mjesta Patkovac i tu smo se zaglavili. Nema dalje. Nastavljamo pješice nekih 700 metara do naših domaćina Šime i Ane. Iznenađeni su što nas vide, ali isto tako i obradovani jer je netko navratio i do njih. Dubravko uzima lopatu i vraća se do terenca da ga pokuša izglaviti. Intervencijom na odašiljaču uspijevam ga osposobiti za rad do nabavke neophodnih dijelova. Domaćinima se zahvalim na gostoprimstvu i upućujem se do Dubravka da mu pomognem oko raščišćavanja snijega. Nakon pola sata lopatanja uspijemo se izglaviti i krećemo nazad, ali sada s lakoćom. Ekspedicija dolaska i povratka trajala je četiri sata. Nakon napora za vozilo, ali i za nas, sretno se vraćamo u grad. Hvala Dubravku na dobro odrađenoj vožnji. Ovo je vrijedilo doživjeti, a još više podijeliti sa Vama – da bar malo budete upoznati s čime se sve suočavamo kako bi Vi slušali program radija.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1050

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 35355

Ovaj Mjesec 125764

Ukupno 13910208

Currently are 232 guests and no members online