Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

BIHAMK - obavijest vozačima!

19 Ruj 2022
601 times

Bosanskohercegovački auto-moto klub, u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, obavezan je svim motorizovanim

građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti tri besplatne usluge pomoći na javnim cestama u toku godine, na području slijedećih kantona:

- Unsko-sanskog - Sarajevskog

- Tuzlanskog - Hercegovačko-neretvanskog i

- Zeničko-dobojskog - Srednjobosanskog

- Bosansko-podrinjskog

Besplatne usluge pomoći na cesti mogu se dobiti pozivom na broj 1282 ili (033) 282-100 i podrazumijevaju:

1. Informacije o stanju i prohodnosti cesta i uvjetima za vožnju u Bosni i Hercegovini,

2. Dvije usluge popravka manjeg kvara na vozilu u cilju osposobljavanja vozila za nastavak putovanja, i

3. Ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti, jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometara od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Ako vozač zahtjeva prevoz vozila do lokacije koja nije u skladu sa naprijed navedenim, BIHAMK će razliku tražene i odobrene kilometraže (od 15 km) izvršiti o trošku stranke.

Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje, s tim da će prednosti imati vozila koja trebaju pomoć na cesti.

Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Last modified on Utorak, 20 Rujan 2022 22:06
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 679

Jučer 4222

Ovaj Tjedan 4901

Ovaj Mjesec 13380

Ukupno 11426401

Currently are 66 guests and no members online