Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Izvor pitke vode na izletištu Vresika

02 Stu 2022
1353 times

Udruženje žena Stupnog Dola pokrenulo je akciju uređenja izletište Vresika koje se nalazi u blizini ove mjesne zajednice.

Izletište Vresika poznato je svima na području Vareša ali i susjednih općine, te je ovaj prirodni rezervat veoma posjećen. Nalazi se u srcu planine Zvijezde, okružen crnogoričnom šumom i čistim zrakom kakvog ima samo u Varešu. Kako se ovo izletište nalazi na velikoj nadmorskoj visini, problem izletnicima je predstavljala pitka voda. Zahvaljujući kompaniji Alma-Ras iz Olova, koja je početkom šestog mjeseca uputila javni poziv za projekte zaštite životne zajednice, na koji su se prijavile žene iz udruženja, te je problem sa pitkom vodom riješen. 

„Kompanija Alma Ras već drugu godinu za redom financijski implementira i podržava projekte koji su značajni za zaštitu životne zajednice. Početkom juna ove godine raspisali konkurs gdje su se mogla prijaviti sva zainteresovana udruženja i javne ustanove koje su imale ideju na temu eko projekta. Osmislili smo zanimljiv mehanizam za odabir najboljih, gdje je petočlani žiri kompanije odabrao pet najboljih od ukupnih pristiglih prijava, a tri projekta smo financijski implementirali, osnosno podržali. Objavili smo te projekte na našoj Alma Ras facebook stranici gdje su svi imali prilike glasati za onaj projekat koji oni žele da vide i podrže. Tako je ovaj projekat, odnosno ideja uruženja žena Stupni Do, pobrao simpatije mnogih i mi smo financijski podržali sa iznosom od 5.000,00 KM. Alma Ras će i u budućnosti podržavati ovakve projekte te vas ovim putem pozivam da prate naš rad i naše oficijelne stranice kako bi na vrijeme bili upoznati s pozivima za buduće projekte“, rekla je PR menadžerica kompanije Alma Ras Mervana Muhović.

Na samom projektu radile su žene udruženja ali i članovi mjesne zajednice Stupni Do kao i svi koji su željeli na bilo koji način pomoći. 

„Ovom prilikom želimo se zahvaliti kompaniji Alma Ras na donaciji i na našem uspješno realizovanom projektu. Uradili smo ovo izletište, te se pojavilo niz prijedloga kako da dođemo do pitke vode na ovom lokalitetu. Prijavili smo se na javni poziv kompanije i dobili projekat, što nam je od velike važnosti. Želimo upoznati sve posjetitelje, da znaju, ako zaborave ponijet vodu, da izletište Vresika ima vodu. Ovaj projekat je vrlo značajan za nas, jer kad sagledamo situaciju u našoj okolici ili u Europi, borba je za pitku vodu, a mi ovdje raspolažemo sa čistom pitkom vodom“, rekla je predsjednica Udruženja Elvedina Likić.

O radu udruženja nekoliko riječi rekla je dopredsjednica Elvedina Likić. „Članica sam udruženja od samog početka i naš put u radu je bio da pomognemo našu mjesnu zajednicu, ali da pomognemo i drugima u raznim humanitarnim aktivnostima. Radimo na očuvanju kulture i tradicije, a u posljednje vrijeme često smo na sajmovima, a na većim manifestacijama radimo usluge keteringa. Jedini problem je što su u našem udruženju imamo i nekoliko starijih osoba pa ne stižemo sve uraditi, ili neke aktivnosti moramo i odbiti. Mladi nisu baš zainteresirani za rad u udruženju jer ih i nema puno. Omladina u našem selu, kao i u ostalima, završi školu i gleda da nađe posao i obezbijedi sebi egzistenciju. Možda i imaju neku želju ali su na neki način bili i zapostavljeni ovih godina, vjerujem da će se i to promijeniti u naredno vrijeme“.

Na kraju, veliko hvala kompaniji Alma Ras, i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta, poručile su članice Udruženja žene Stupnog Dola.  

IMG7260-Vresika
IMG7261-Vresika
IMG7262-Vresika
IMG7263-Vresika
IMG7264-Vresika
IMG7265-Vresika
IMG7266-Vresika
IMG7267-Vresika
IMG7268-Vresika
IMG7269-Vresika
IMG7270-Vresika
IMG7271-Vresika
IMG7272-Vresika
IMG7273-Vresika
IMG7275-Vresika

 

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1993

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 46717

Ovaj Mjesec 137126

Ukupno 13921570

Currently are 552 guests and no members online