Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prvi „Dijalog zajednice“ održan u Varešu

30 Stu 2022
972 times

„Dijalog zajednice Vareš“, na kojemu je sudjelovalo 17 predstavnika lokalne zajednice, organizacija civilnog društva

i predstavnika Općine Vareš, održan je 28. studenog 2022. godine, u sali Općinskog vijeća u Varešu. 

Tijekom dijaloga, prisutni su predstavili raznolikost djelovanja organizacija civilnog društva, te istaknuli niz pozitivnih primjera koji povezuju zajednicu. Predstavnici organizacija istaknuli su da unatoč povremenim poteškoćama uspijevaju kroz suradnju i zajednički rad, značajno doprinijeti razvoju općine Vareš, te pokazuju iznimnu posvećenost unaprjeđenju položaja žena i mladih, kulture, sporta, turizma i ekologije u zajednici.  

Sudionice i sudionici dijaloga razgovarali su o potrebama u zajednici, kao i potrebama organizacija civilnog društva, te su utvrdili prioritetne teme na kojima je potrebno nastaviti raditi. Poseban fokus stavljen je na potrebu unaprjeđenja međugeneracijske suradnje i promociju kulturno-historijskog nasljeđa s ciljem jačanja jedinstvenog „Vareškog brenda“. Nadalje, istaknuta je i potreba za infrastrukturnim ulaganjima i potpora inicijativama koje uključuju stanovništvo iz ruralnih zajednica, doprinose razvoju potencijala mladih, te sporta, kulture i umjetnosti za dobrobit cjelokupne zajednice. 

Dijalozi u zajednici samo je prvi korak ka planiranju daljnih aktivnosti za jačanje povjerenja i društvene povezanosti u odabranim zajednicama, među kojima je i naša općina Vareš.

Dijalog u Varešu realiziran je u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“, koji financira Europska unija (EU), a zajedno provode EU, Ujedinjene nacije u BiH, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe.

DIJALOGVARE4
DIJALOGVARE3
DIJALOGVARE2
DIJALOGVARE1

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2218

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 7133

Ovaj Mjesec 137391

Ukupno 13704543

Currently are 54 guests and no members online