Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Upozorenje u vezi nepropisnog odlaganja krupnog otpada

17 Kol 2023
1398 times

U posljednje vrijeme evidentno je pojačano nepropisno odlaganje većih količina krupnog otpada (komadi namještaja, pokućstvo, građevinski otpad, zeleni otpad i sl.),

odnosno stvaranje divljih deponija pored kontejnera za prikupljanje kućnog smeća na području naše općine, te se ovim putem, po ko zna koji put , građanima ukazuje na odredbe Odluke o komunalnom redu općine Vareš, kojima je propisano da se u kontejnere odlaže isključivo kućno smeće, odnosno čvrsti otpaci koji nastaju u stambenim i poslovnim prostorima, a koji se po svojoj veličini mogu odlagati u kontejnere.

Članom 73. navedene Odluke propisano je da se krupnim otpadom smatraju kućanski aparati, pokućstvo, sanitarni uređaji, kartonska ambalaža u većim količinama, kao i otpaci građevinskog materijala, a članom 89. iste Odluke, da se otpad odvozi prema posebnom planu, i to četiri puta godišnje (dva puta u proljeće i dva puta u jesen), o čemu je JKP d.o.o. Vareš dužno blagovremeno obavijestiti građane.

Krupni otpad , koji se ne sakuplja i odvozi u skladu sa naprijed navedenim, odnosno izvan planiranih temina, vlasnik je dužan sam prevesti na gradsku deponiju uz prethodno plaćanje naknade za korištenje deponije (član 90. Odluke o komunalnom redu)

Shodno naprijed navedenom, još jednom apeliramo na građane da poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu, odnosno propisno odlažu svoj otpad i na taj način doprinesu ljepšoj i urednijoj zajedničkoj sredini.

I na kraju, napominjemo da nepoštivanje naprijed navedenih odredbi, odnosno odlaganje krupnog otpada pored kontejncra za kućno smeće izvan planiranih termina, predstavlja prekršaj za koji je propisana novčana kazna, i to u iznosu od 50,00 do 100,00 KM.

Također, ovim putem inspekcija se zahvaljuJe svim savjesnim gradanima koji poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu , te svoj otpad odlažu propisno, kao i svim građanima koji nas obavijeste o pojedincima koji nepropisno odlažu svoj otpad 

Svako nepropisno odlaganje krupnog otpada, uz garantiranu anonimnost, možete prijaviti na broj 032/848-136.

Last modified on Četvrtak, 17 Kolovoz 2023 11:46
Rate this item
(5 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3691

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 47427

Ovaj Mjesec 207490

Ukupno 13991934

Currently are 98 guests and no members online