Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Ponedjeljak, 16 Ožujak 2020
Ponedjeljak, 16 Ožujak 2020 20:51

Naredba o radu ugostiteljskih i drugih objekata

Krizni stožer/štab ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, shodno odredbi člana 6. stav (4) Pravilnika o organizaciji i načinu rada Kriznog štaba Federalnog ministarstva  zdravstva („Službene novine Federacije BiH”, broj: 10/12), na sastanku održanom 16.03.2020. godine donio je sljedeću

                                                N  A R E D B U

1. Skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih i sličnih objekata (disko klubovi, noćni klubovi, kafići, restorani, kladionice i sl.) i isti mogu raditi najkasnije do 18:00 sati, odnosno uvodi se zabrana rada za ove objekte u periodu 18:00 sati do 9:00 sati.

U zatvorenim prostorima kao javnim mjestima okupljanja većeg broja ljudi održavati obaveznu razdaljinu između pojedinaca najmanje jedan metar i provoditi pojačane higijenske mjere.

2. Obavezuju se pravna lica da se pridržavaju uputstava o načinu rada i pojačanih higijenskih mjera preporučenih od Ministarstva zdravstva.

3. Zabranjuju se javna okupljanja.

4. Ova naredba stupa na snagu danom donošenja.

dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva ZDK

 

Published in Ostale Vijesti

Na osnovu člana 33. a u vezi sa članom 96. Statuta Općine Vareš- Prečišćeni tekst, broj: 01-162/12 od 11.09.2012. godine, općinski načelnik Zdravko Marošević donio je Rješenje o formiranju Kriznog stožera/štaba za provedbu mjera i zaštite od pandemije (COVID 19) na području općine Vareš

U Krizni stožer/štab za provedbu mjera i zaštite od COVID 19 na području općine Vareš imenovani su:

1.    Zdravko Marošević, predsjednik – Općinski načelnik
2.    Ibrahim Spahić, član – pom. načelnika za Civilnu zaštitu
3.    Snježana Kokor, član – komunalno-građevinski inspektor
4.    Amar Beganović, član – sanitarni inspektor
5.    Adis Čizmo, član – predsjedavajući Općinskog vijeća,
6.    Fikret Operta, član – direktor JU Dom zdravlja Vareš,
7.    Zafer Kamenjaš, član – direktor JKP d.o.o. Vareš,
8.    Edin Karamustafić, član – zapovjednik PS Vareš


Krizni stožer/štab će pratiti situaciji na području općine Vareš, provoditi mjere i zaštitu od pandemije (COVID 19) koje su naložene od strane Kriznih stožera/štabova viših organa Vlasti u Bosni i Hercegovini. Svaki član Kriznog stožera/štaba može samoinicijativno ili na osnovu saznanja vezanih za zaštitu od COVID 19 tražiti od predsjednika Kriznog stožera/štaba da se  sazove sjednica i o tome  upozna Krizni stožera/štab.

Sve naredbe koje donese Krizni stožera/štab Općine Vareš i naredbe donesene od strane viših organa Vlasti su obavezujuće i moraju se provoditi od strane svih gospodarskih/privrednih subjekata,  javnih ustanova i javnih poduzeća na području općine Vareš.

Rješenje je dostavljeno svim gospodarskim/privrednim subjektima na području općine Vareš, javnim ustanovama i javnim poduzećima radi upoznavanja i provedbe. Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i primjenjivat će se odmah, stoji na kraju. 

Published in Društvo

U skladu sa naredbama i preporukama Kriznog štaba/stožera FBiH te Kriznog štaba/stožera Zeničko-dobojskog kantona,

Published in Društvo

Iz Osnovne škole Vareš u Varešu uputili su informaciju o organiziranju online nastave u kojoj se kaže:

Published in Društvo

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1460

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 6375

Ovaj Mjesec 136633

Ukupno 13703785

Currently are 204 guests and no members online