Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zajednica žena HDZ-a BiH u Varešu

10 Tra 2016
4358 times

U posjetu općini Vareš danas (22.05.2010. godine) boravile su članice Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i članovi Predsjedništva

Županijskog odbora HDZ-a BiH Ze-do županije. Razlog posjeta je uručenje donacija za Pučku kuhinju Kruh sv. Ante u Varešu i Malu školu časnih sestara. Novčanu donaciju iz Ureda predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto u iznosu 3.000 KM za potrebe Pučke kuhinje Vareškom
župniku fra Boni Tomiću predala je predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača Marija Zelenika. Gđa Zelenika je prilikom uručivanja donacije istaknula da je jedan od glavnih ciljeva Zajednice žena osvrt na socijalnu politiku i poboljšanje socijalne slike svake lokalne zajednice, pa tako i vareške,  te dodala da su njene misli uvijek uz bolesne i siromašne.
Osim navedene novčane donacije Pučkoj kuhinji su donirane i prehrambene namirnice od strane članice Predsjedništva HDZ-a BiH i izaslanice u Domu naroda Federacije BiH Lidije Bradara i načelnika općine Žepče i predsjednika ŽO HDZ-a Ze-Do županije Mate Zovke.
Nakon uručenja donacija i posjeta staroj vareškoj crkvi  u Hrvatskom domu Soca u Varešu članice i članovi HDZ-a održali su sjednice Predsjedništva Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača i predsjedništva županijskog odbora Ze-Do županije,a glavna teme koje su razmatrana bile su usmjerene na predizborne aktivnosti i pripreme za opće izbore u BiH. Inače, prva sjednica Predsjedništva Zajednice Žena Kraljica Katarina u Varešu je održana 25.listopada 2008. godine nakon mise za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu i upravo tada je odlučeno da se sjednice svaki puta održavaju u novom gradu kako  bi se što bolje članice Predsjedništva upoznale sa članicama mjesnih odbora.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9221

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 43526

Ovaj Mjesec 133935

Ukupno 13918379

Currently are 223 guests and no members online