Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana 17. sjednica Općinskog vijeća

10 Tra 2016
1908 times

U velikoj dvorani Općine Vareš 31.03.2010. godine održana je 17. sjednica Općinskog vijeća Vareš.  Sjednica je počela nizom

vijećničkih pitanja od javne rasvjete, sanacije putova na području općine, uklanjanja ruševnih objekata, problema u  oblasti zdravstva itd. Potom je jednoglasno usvojen zapisnik sa 16. sjednice OV-a Vareš. U odnosu na predloženi dnevni red usvojen na Kolegiju, došlo je i do određenih izmjena, pa je na dnevni red uvršten Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za izgradnju mini hidrocentrala na području općine Vareš.
Vijećnike je u raspravi zanimalo dosta pojedinosti vezano za navedenu temu, o čemu su ih upoznali predstavnici Edhem Bičakčić Armin Hadžialić. Rečeno je da bi to bio prvi elektroenergetski objekt u Varešu, te da je  u BiH od 2003. do danas izgrađeno 20 mini centrala, najviše u općini Fojnica (6). U Varešu je predviđena gradnja ukupno tri objekta ,snaga 2 MW,  te da je investicija vrijedna 7 milijuna KM. Izjašnjavanje o ovoj temu je odgođeno za iduću sjednicu OV-a, a u međuvremenu će biti organiziran posjet izaslanstva Općine i OV-a mini hidrocentrali u jednom od obližnjih gradova. Na dnevnom redu bila su četiri nacrta Odluka – o komunalnom redu, vodovodu i kanalizaciji, standardima komunalnih usluga i kalkulativnim parametrima, koji su usvojeni bez veće rasprave. Pored toga vijećnici su usvojili i tri prijedloga Odluka – o visini naknade članovima Općinskog izbornog povjerenstva, o dopunama odluke o sigurnosti prometa na putovima, o dopunama odluke o niskoakumulativnim i deficitarnim djelatnostima. Izvješće o radu Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Vareš i Općinskog načelnika za 2009. godinu nje dobilo potrebnu većinu glasova za usvajanje. Informacija o zaposlenosti u državnom sektoru u svim oblastima, s podacima o nezaposlenosti na području općine Vareš usvojena sa 11 glasova „za“.
Sjednica je završila tekućim pitanjima, gdje je najveća pozornost posvećena dopisu MZ Vijaka o uništavanju putova uslijed sječe šume i najavi blokade u utorak 06.04.2010. godine regionalnog puta R-444 Vareš-Podkamensko na dionicama Šimin potok i Odvojak sve kamione koji vrše prijevoz trupaca . Bezrezervnu podršku predstavnicima MZ Vijaka po ovom pitanju dao je općinski načelnik Hamdo Fatić i 20 vijećnika, dok je 1 vijećnik bio suzdržan. Jedan od zaključaka vezano za spomenuti problem je da komisija općinskog vijeća izvrši obilazak terena i uvjeri se u činjenično stanje.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6575

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 40880

Ovaj Mjesec 131289

Ukupno 13915733

Currently are 302 guests and no members online