Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Međunarodni praznik rada u Varešu obilježen na razne načine

10 Tra 2016
2088 times

Iza nas su praznični dani, koji su na području vareške općine obilježeni raznim aktivnostima i sadržajima, iako

mnogi Bosanci i Hercegovci nemaju puno razloga za slavlje, s obzirom kolika je stopa nezaposlenosti u našoj zemlji.
Obilježavanje Međunarodnog praznika rada počelo je već u večernjim satima u ponedjeljak 30.travnja, kada su se na brdima iznad grada mogle vidjeti logorske vatre, a jednu takvu zabilježili smo i u Vareš Majdanu. Logorska vatra gorjela je i na Perunu, gdje su se na sam praznik 01.05. uputili vareški planinari i ljubitelji prirode u tradicionalnom Prvomajskom maršu koji je organiziralo Planinarsko smučarsko društvo Perun. Planinare su pjesmom i svirkom ispratili trubači, koji su stigli tko zna otkud, ali su mnogima izmamili osmjeh na lice.
Prije toga Varešane je u 6 sati ujutro probudila kolona vozila koja je prošla kroz Vareš i Vareš Majdan, pa sve do Doma kulture na Zaruđu gdje je OO SDP-a organizirao Prvomajski uranak na kojem se okupio znatan broj naših sugrađana.
I za kraj dodajmo da su sva vareška izletišta u prazničnim danima bila puna, a tomu je dodatno pogodovalo lijepo i sunčano vrijeme i gotovo ljetne temperature (cca 25-27 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana). Jedna posebnost je da se moglo na izletištima naći i malo zaostalog snijega koji je poslužio za hlađenje pića izletnicima. Ponikva, Vranjkovci, Doli, Perun - prelijepa vareška izletišta danas (03.05.) ne izgledaju baš lijepo, jer su pojedini neodgovorni izletnici „posijali“ dosta smeća za sobom kao da se više neće vratiti i uživati u prirodi.
Eto, tako je to bilo kod nas, a proći će još dosta vremena dok se i u BiH, kao u ostatku svijeta, na Međunarodni praznik rada budu tražili bolji uvjeti rada, veće plaće i ono što uz to ide.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4087

Jučer 9541

Ovaj Tjedan 30414

Ovaj Mjesec 120823

Ukupno 13905267

Currently are 235 guests and no members online