Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dužnost načelnika preuzeo Zdravko Marošević

11 Stu 2016
4480 times

Dužnost načelnika općine Vareš u narednom četverogodišnjem mandatu danas, 11.11.2016. godine preuzeo je Zdravko Marošević.

Primopredaji dužnosti prisustvovala je komisija koju su sačinjavali pomoćnici načelnika Ermin Musa kao predsjednik, Čedomir Jelić potpredsjednik, Senad Dramalija, Ibrahim Spahič i Leon Pavlović.


Avdija Kovačević, kao bivši načelnik zahvalio se svima na pomoći svima koji su sudjelovali u njegovom radu i izrazio spremnost u podršci pri radu načelniku Maroševiću u njegovom mandatu. „Zahvaljujem se svim saradnicima na svemu prije svega gospodinu Leonu Pavloviću, pomoćnicima Rusmiru Berberoviću, Senadu Dramaliji, Čedomiru Jeliću, Ibrahimu Spahiću, Erminu Musi kao i vama medijima listu i radiju Bobovac na svemu do sada. Ono što ne bih želio poželjeti ni svom najvećem neprijatelju ili dušmaninu jest da ne doživi ono što sam ja doživo za ove četiri godine mandata i kao načelnik i kao čovjek. Četiri pet stvari su učinile ogormne posljedice na rad općinskog organa i trebat će jako puno rada i odricanja da bi se ovo koliko toliko dovelo u red. A tu prije svega mislim na dug koji smo naslijedili od prethodne vlasti, druge dvije su poplave koje su nas zadesile jedna 2014. godine i druga 2016. godine. I četvrta možda najteža koju sam  doživio od „svojih po vertikali“ je bila blokada općinskog računa koja je po meni bila potpuno iracionalna i bespotrrebna, a oko kojih će se u narednom periodu voditi mnogo sudskih postupaka i revizija“, rekao je Avdija Kovačević.


U svom prvom obračanju na mjestu načelnika Zdravko Marošević je rekao: „Prije svega pozdravljam sve građane općine Vareš i od ovog trenutka sam preuzeo dužnost načelnika za sljedeće četiri godine. Danas sam pred komisijom i pomoćnicima načelnika preuzeo dužnost i nadam se da je dokumetacija prema našim uvidima potpuno ispravna, a to temeljim na upozorenju svima njima da je odgovornost na službama, a oni koji budu sakrili podatke ili prikrili podlijegat će krivičnoj odgovornosti. Isto tako vjerujem da nitko sebi ne bi dozvolio takva luksuz. Ono što nemam u evidenciji, ono što nemam preko kartica i protokola, tj što pristigne naknadno to je odgovornost bivšeg načelnika i takve stvari su podložne procesuiranju, a nadam se da takvih sitacija neće biti ali ako i bude moramo bit spremni i na te momente. Moj dolazak u općinu je nastavak posla u nekom drugom smjeru, u vraćanju povjerenja prema svim građanima, povjerenja u organ uprave, povjerenja u moje suradnike, povjerenja u naše privrednike, povjerenja u nevladin sektor, povjerenja u boračke organizacije, jedostavno povjerenja u sve. U meni moraju prepoznati suradnika i prijatelja, a zajedničkim snagama ćemo postići daleko veću stepenicu jer to je moj cilj, to je moj program. Onaj ko zna štediti, onaj ko zna trošiti novac namjenski i ulagati ga tamo odakle će se vratiti dva tri puta više, onaj ko ima ideje taj će imati moju punu podršku. Znam da se mnogi pitaju kako to ja mogu pomoći, jendostavnim riječnikom vam kažem ,moji građani, nemojte bacati samo jednu kutiju cigareta praznu na ulicu jer nju neko mora pokupiti, to neko mora platiti, jer zašto taj novac ne bi sačuvali za nešto drugo što nam može poboljšati uvjete življenja. Ako krenemo od tih sitnih stvari mi smo već napravili napredak. Ono što najviše zanima građane je naša proračunska dubioza koja iznosi nešto više od tri milona maraka. Ja nisam ulazio dublje u analizu jer su to odradile službe, a opet ponavljam odgovornost je na njima što su prikazali. U ova tri miliona su uzete i kamate koje mi imamo prema Poreskoj upravi, tu je i opravdano uzimanje pozajmica koje je uzimano za djelatnike koji nisu redovno dobivali plaće i mogu reći da je tu oko milion opravdanih sredstava,  a koje se mogu smanjiti ako budemo redovno izmirivali obveze prema Poreznoj upravi. Ovdje se postavlja pitanje kako su trošena ova druga sredstva i na koji su način trošena. Uz boji rad i veću štednju mislim da ćemo mi brzo izaći iz ove dubioze“, naglasio je načelnik Marošević.


Odmah po preuzimanju dužnosti načelnik Marošević uputio se na radni sastanka s predstavnicima Federalnog zavoda za zapošljavanje koji su bili u posjeti općini Vareš. Obećao je građanima da će svoj mandat obavljati savjesno i pošteno, a kroz medije izvještavati o svemu što se radi u jedinstvenom općinskom organu da bi sve bilo javno i transparentno. U ime radio Bobovca i u ime svih građana Vareša želimo novom načelniku puno sreće, zdravlja i uspjeha u radu. Tonske zapise izjava možete poslušati u našem podcastu.

IMG3560-Copy
IMG3561-Copy
IMG3562-Copy
IMG3563-Copy
IMG3565-Copy
IMG3566-Copy
IMG3564-Copy
IMG3567-Copy
IMG3569-Copy
IMG3570-Copy
IMG3568-Copy
IMG3571-Copy
IMG3573-Copy
IMG3572-Copy
IMG3574-Copy
IMG3576-Copy
IMG3575-Copy
IMG3577-Copy
IMG3579-Copy
IMG3578-Copy
IMG3580-Copy
IMG3583-Copy
IMG3582-Copy
IMG3585-Copy
IMG3584-Copy
IMG3586-Copy
IMG3588-Copy

Last modified on Petak, 11 Studeni 2016 14:52
Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1514

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 33969

Ovaj Mjesec 200624

Ukupno 13767776

Currently are 96 guests and no members online