Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana svečana sjednica OV-a

28 Velj 2017
3509 times

Svečana sjednica Općinskog vijeća Vareš, povodom obilježavanja 1. ožujka/marta – Dana

neovisnosti Bosne i Hercegovine, održana je danas, 28.veljače 2017. godine sa početkom u 10 sati.  Sjednica je počela intoniranjem himne BiH koju su odsvirali mladi vareški tamburaši pod ravnanjem prof. Igora Hingera.

Predsjedavajući OV-a Kenan Kamenjaš otvorio je svečanu sjednicu i kratko podsjetio na stjecanje neovisnosti BiH, na referendumu održanom prije 25 godina.

Prigodnim recitalom predstavili su se i učenici OŠ Vareš, a tamburaši su odsvirali i otpjevali pjesmu Šumi, šumi javore.

Prije završetka sjednice, vijećnicima i ostalim gostima obratio se i vareški načelnik Zdravko Marošević, posebno poručivši mladim generacijama da čuvaju svoju domovinu BiH.

Na kraju prenosimo čestitku načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića i predsjedavajućeg OV-a Kenana Kamenjaša u povodu Dana neovisnosti BiH u kojoj stoji:

" Na današnji dan, prije 25 godina, Bosna i Hercegovina je izraženom voljom ogromne većine svojih građana postala nezavisna i suverena država. Bosnu i Hercegovinu trebamo svi s ljubavlju i ponosom dalje izgrađivati kao zemlju ravnopravnih naroda i građana, zemlju koja napreduje na putu ka euroatlantskim integracija.  U ovim vremenima punim izazova, trebamo stalno podsjećati da BiH ima tisućugodišnji kontinuitet državnosti i da ta činjenica ne može i ne smije biti sporna. Zato svi mi kojima je stalo do njene budućnosti, moramo strpljivo i uporno raditi na izgradnji i jačanju države i njenih institucija te na stvaranju pretpostavki za brži razvoj i bolju budućnost svih koji žive na ovim prostorima. Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine s ponosom čestitamo Dan neovisnosti.

IMG5111-Kopiraj
IMG5112-Kopiraj
IMG5113-Kopiraj
IMG5114-Kopiraj
IMG5115-Kopiraj
IMG5116-Kopiraj

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 978

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 12919

Ovaj Mjesec 172982

Ukupno 13957426

Currently are 262 guests and no members online