Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja

05 Lip 2018
1538 times

Dana, 19.06.2018. godine (utorak) s početkom u 10.00 sati, u velikoj dvorani Općine Vareš održat će se javna rasprava

o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije, koji je na svojoj sjednici održanoj 22.05.2018. godine utvrdila Skupština Zeničko-dobojskog kantona.

Cilj javne rasprave je da se o predloženim rješenjima u Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i minicije upoznaju predstavnici svih zainteresiranih subjekata s područja Općine Vareš, uključujući lovačka društva, poduzeća koja se bave prometom oružja i municije, udruženja građana i dr., uz sudjelovanje predstavnika javnog informiranja radi upoznavanja građana, odnosno šire javnosti s odredbama iz Nacrta spomenutog zakoja, kako bi se na taj način doprinijelo poboljšanju zakonskog teksta, koji će nakon sumiranih rezultata javne rasprave Vlada Zeničko-dobijskog kanotna u vidu Prijedloga dostaviti Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na razmatranje i usvajanje.

Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona osigurat će prisutnost svojih predstavnika za vođenje i sumiranje rezultata javne rasprave.

Pozivate se da prisustvujete ovoj javnoj raspravi i aktivno se uključite u ovu problematiku.

Nacrt navedenog zakona objavljen je na web stranicama www.zdk.ba i www.mupzdk.gov.ba , a istaknut je i na oglasnoj ploči Općine Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7997

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 26884

Ovaj Mjesec 186947

Ukupno 13971391

Currently are 140 guests and no members online