Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gradonačelnik Krstulović Opara primio načelnika Vareša

18 Lip 2019
2457 times

Uspostava snažne gospodarske suradnje splitskog gospodarskog bazena i srednje Bosne, te moguća realizacija projekata kroz EU

programe prekogranične suradnje - bili su tema razgovora između  gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića koji je danas posjetio splitsku Gradsku upravu.

„Vi ste došli kao naši prijatelji. Grad Split želi pomoći srednjoj Bosni i možete računati na našu podršku i pomoć, posebno u projektima prekogranične suradnje financiranih iz EU fondova. Dakako, potrebno je povezati tvrtke splitskog privrednog bazena sa tvrtkama iz srednje Bosne i Vareša. I mnogi gradonačelnici prije mene znali da budućnost kvalitetnog gospodarskog razvoja Splita i njegove okolice leži upravo u povezivanju sa prostorom do Kupreških vrata, ali i dalje. Nužno je uspostaviti prostor za cirkulaciju znanja, roba i usluga. Mi imamo uzajamne gospodarske i kulturne interese. Split je lokomotiva razvoja hrvatskoj juga čiji se gospodarski značaj osjeća i u susjednoj BiH.“, kazao je, među ostalim, prvi čovjek Grada Splita.

U prijateljskom razgovoru načelnik Marošević predstavio je aktualne projekte na području Vareša te su izrazio zahvalnost splitskom gradonačelniku na prijemu, prijateljstvu i potpori, uz naglasak da podrška iz Splita i Hrvatske mnogo znači. Na sastanku je, među ostalim, bilo riječi i o aktualnoj gospodarskoj situaciji u srednjoj Bosni gdje je izražena potreba za reindustrijalizacijom cijelog kraja, kao i za uvođenjem novih tehnologija. Sugovornici su zaključili kako će daljnje intenziviranje gospodarskih i kulturnih kontakata pozitivno utjecati na samo na razvoj odnosa Splita i Vareša kao centra srednje Bosne, nego i na razvoj bilateralnih odnosa  Hrvatske  i BiH, dviju susjednih i prijateljskih država. Uz gradonačelnika susretu su nazočili  pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling Dragan Brtan, direktorica Razvojne agencije Split Antonija Eremut Erceg te direktor „Parkova i nasada“ Saša Franjkić. Primanju je nazočio i Boško Andrić zadužen za provedbu razvojnih projekata Općine Vareš.
Tekst i foto preuzeti sa stranica Grada Splita (split.hr)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5662

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 38117

Ovaj Mjesec 204772

Ukupno 13771924

Currently are one guest and no members online