Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ambasador Matthew Field posjetio Vareš

30 Ruj 2020
605 times

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field boravio je danas,

30.09.2020. godine u Varešu. Razlog posjete je upoznavanje s projektom koje engleska kompanija Adriatic Metals vrši na prostoru općine Vareš.

Srdačnu dobrodošlicu ambasadoru ukazao je direktor Adriatic Metalsa gospodin Paul Cronin. Pored direktora Cronina radnom ručku prisustvovao je menadžment kompanije Eastern Mining i načelnik općine Vareš Zdravko Marošević.

Načelnik Marošević upoznao je ambasadora Fielda o trenutnom stanju u općini i koracima koje je Općina uradila tijekom dosadašnjeg projekta. Razgovaralo se o važnosti projekta i mogućnostima razvoja Vareša nakon otvaranja rudnika.

Inače, Adriatic Metals je vlasnik kompanije Eastern Mining koja vrši istražne radnje na prostoru naše općine, a nedavno je dobila dozvolu za proširenje koncesionog područja za istražne radnje. Istražne radnje se odnose na minerale olovo,cink i barit ali su pored ovih minerala zastupljeni plemeniti metali zlato, srebro i bakar u znatnim količinama.

Otvaranje rudnika i eksploatacija planirana je nakon dobijanja svih potrebnih dozvola, a ako sve bude teklo kako treba, otvaranje rudnika moglo bi biti 2022. godine

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2416

Jučer 6598

Ovaj Tjedan 53452

Ovaj Mjesec 257670

Ukupno 8620134

Currently are 240 guests and no members online