Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ministar gospodarstva ZDK Zlatko Jelić posjetio poslovnu zonu Vareš

01 Lip 2022
1773 times

U služenoj posjeti Vareš danas, 01.06.2022. godine boravio je ministar gospodarstva ZDK Zlatko Jelić

zajedno s ministrom financija ZDK Josipom Lovrićem. Tijekom posjete prvo su obišli kompaniju Eastern Mining gdje su razgovarali o budućim aktivnostima na otvaranju rudnika.

Glavni cilj današnje posjete je obilazak poslovne zone „Kram“ u Varešu gdje su se upoznali s dosadašnjim utrošenim sredstvima i planom za nastavkom druge i treće faze izgradnje. O planovima izgradnje delegaciju je upoznao Mario Mirčić, djelatnik JKP Vareš, jer je ovo poduzeće angažirano na radovima izgradnje poslovne zone. Do sada je izgrađena kanalizacijska i vodovodna mreža, a u narednoj fazi planira se uraditi pristupni put, priključenje na elektro i vodovodnu mrežu, te izgradnja kolektorskog prečistača otpadnih voda.

Po završetku posjete ministar Jelić je izjavio: „Danas smo u Varešu da vidimo realizaciju projekata, odnosno utrošku sredstava koja su dodijeljena odlukom Vlade ZDK za uređenje poslovne zone. U prošloj godini odobrena su i doznačena sredstva u iznosu 120.000 KM, a i ove godine je odobren isti iznos.  Posjetio sam i kompaniju Eastern Mining, već treći put, zajedno s ministrom financija Josipom Lovrićem i mogu reći da je ovo primjer dobre kompanije za sve buduće investitore kako treba da se odnose prema lokalnoj zajednici, institucijama ZDK i institucijama FBiH. Bitno je naglasiti da je kompanija Eastern Mining do sada, po osnovu jednokratne koncesione naknade i kontinuirane koncesione naknade sa jučerašnjim danom, do sada uplatila ukupno 2,3 milijuna maraka,  a od tog iznosa 70% sredstava je uplaćeno Općini Vareš. Danas smo ovdje na vašoj poslovnoj zoni i to su sredstva od vaših koncesionih naknada, tj onih 30% koje ostaju u proračunu ZDK. Mi kroz javni poziv za uređenje poslovnih zona, na koje mogu aplicirati samo općine, opet vraćamo općini. Cilj nam je ulaganjem u poslovne zone da stvaramo tim sredstvima dodatnu vrijednost, općina privodi to zemljište namjeni i s tim privlače nove investicije“, rekao je ministar Jelić.

Delegaciju je dočekao načelnik Zdravko Marošević i izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom. „Zadovoljstvo je da nas danas prati vlada ZDK na čelu s ministrom gospodarstva i njegovim suradnicima i ministarstvo financija, a oni su obišli što ih je zanimalo, posebno poslovna zona gdje je Vlada ZDK u dva navrata  pomaže financijski poslovnu zonu „Kram“ čija druga faza treba da krene vrlo brzo. Ujedno su iskoristili priliku da posjete potencijal na Tisovcima, kompaniju Eastern Mining. Iskoristio sam priliku da ministre upoznam s nekim našim novim i budućim projektima, i mogu reći ovo je jedna lijepa potpora za našu općinu“, rekao je načelnik Zdravko Marošević.

KramJelic-1
KramJelic-3
KramJelic-5
KramJelic-6
KramJelic-7
KramJelic-8
KramJelic-9
KramJelic-10
KramJelic-11
KramJelic-12
KramJelic-13
KramJelic-14
KramJelic-15
KramJelic-16
KramJelic-17
KramJelic-19
KramJelic-18
KramJelic-21
KramJelic-20

Last modified on Srijeda, 01 Lipanj 2022 16:26
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4439

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 36894

Ovaj Mjesec 203549

Ukupno 13770701

Currently are 133 guests and no members online