Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Demantij načelnika Zdravka Maroševića na pisanje HRS-a

07 Stu 2023
3175 times

Demantij Općinskog načelnika Zdravka Maroševića na neistinitu prezentaciju o životnoj i političkoj situaciji u općini Vareš od strane Hrvatske republikanske stranke (HRS) koji su bili u posjeti za 30. obljetnicu stradanja Hrvata Vareša

Kao aktualni načelnik već punih sedam godina, kao predsjedavajući Općinskog vijeća Vareš u dva mandata ispred HDZ-a, kao predsjednik 00 HDZ-a Vareš od 2000. do 2023. godine, danas kao neovisni načelnik¸ želim i osjećam obavezu da upoznam i domaću, a i širu javnost da je uvažena gospoda iz HRS-a koja je bila prisutna 02.11. 2023. godine na misi i polaganju cvijeća na 30. obljetnicu stradanja Hrvata Vareša, a za koje vjerujem da nisu ni znali do danas gdje je Vareš i da u njemu uopće žive Hrvati, iznijela neistinitu prezentaciju o životnoj i političkoj situaciji u općini Vareš.

 Oni me ne žaloste jer upravo iz takvih pristupa i tako neodgovornog ponašanja o stradavanju Vareša, nama se u Varešu i dogodila na žalost 1993. godina. Čudi me, pa čak i zabrinjava, da ih je o tome upoznao čovjek koji vodi župnu zajednicu, jednu od tri župne zajednice fra Leon Pendić, koji bi po mom sudu trebao raditi svoj posao fratra, svećenika, a ne ulaziti u one stvari o kojima uglavnom ništa ne zna i koji iznosi neke svoje frustrirane stavove.

Ja sam sudionik ratnog vremena, jedan od ratnih zapovjednika, odlikovanih časnika i dobro znam šta se dogodilo 1993. godine građanima Vareša i zato su odgovarali i jedni i drugi, ali još uvijek nedovoljno i na tome insistiram, da izvršitelji svih ratnih nedjela dođu pred lice pravde. Pitam se kada će doći projektanti koji su sve to zamislili i smislili i na kraju realizirali.

Uvjeravam građane, i jedne i druge i treće, ako ikada dođe ta istina o projektantima onda će vjerojatno mnogi promijeniti mišljenje. Pitam se gdje su bili poslijeratnih godina kada se izgrađivala župa Borovica, u potpunosti uništena i spaljena, kada se pravila putna infrastruktura, vjerski objekti, kako u Borovici tako i svim drugim župama. Gdje su bili kada su se izgrađivali spaljeni objekti po Varešu kao što su K-objekti, 84 stambene jedinice za koje stanari tih objekata dobro znaju da je to sve urađeno zahvaljujući OO HDZ-a Vareš, HDZ-u BiH i naravno predsjedniku gosp. Draganu Čoviću. Bezbroj projekata smo dobili s federalne i kantonalne razine, od Vlade Republike Hrvatske i sve zahvaljujući nama istim. Gdje su u ovoj priči ovi koji su napisali i ovi koji su im dali informaciju, nisu ni bili a i sada su samo na privremenom radu i sutra će otići bez ikakve odgovornosti.

Znam, poštovani moji građani, da ćete reći ili pomisliti zašto ovdje sada govorim tko je ovdje ulagao i borio se, ne samo za povratak Hrvata nego da bi svima bilo dobro u Varešu, zato što sam napustio HDZ i sada sam neovisni načelnik, ali ja pripadam legalistima, ja pripadam onim poštenim, korektnim, ja pripadam upravo onakvim kako su mene učili moji svećenici, ali neki iz boljeg i poštenijeg vremena.

Da, prošlost ne možemo mijenjati, povijesne činjenice su fakti i pravi i iskreni domoljub, lokalist i patriot uvijek će reći istinu. Nažalost, radi sitnih političkih interesa, radi nekih glasova koji će im možda donijeti, gdje su osjetili mjesto i vrijeme, ja im poručujem na pogrešnom ste putu u pogrešnoj misiji. Ja, kao politička osoba koja ovdje traje 30 godina vas i takve slične davno sam pregazio i stavio ih na mjesto gdje objektivno i pripadaju, negdje u zadnjim klupama, jer bolje ne zaslužuju.

Oni koji su spremni reći da nema suživota ovdje u Varešu, to znači ovdje u Bosni i Hercegovini, mogu uvažiti njihovo mišljenje. Ali morali su dati odgovor šta bi bilo drugo rješenje. Ako misle da Hrvatima ponovo nude Stolac, Drvar, Bobanova naselja u Hercegovini onda su se prevarili, jer građani, a pogotovo Hrvati Vareša znaju od 1992. godine, da njihov načelnik bez obzira u kojoj ulozi bio - da li ratnog zapovjednika, predsjedavajućeg Vijeća ili u ulozi načelnika, nikad ih nije ostavio i nikada ih neću ostaviti jer to je moja misija. Misija čovjeka, a ne misija manipulanta, prevaranta i posebno ne čovjeka koji traži lični interes.

Dragi moji sugrađani a i šira javnosti, budite oprezni, jer oni za sebe nemaju nikakvu odgovornost, a mi danas gradimo jednu svjetliju budućnost gdje imamo svi mjesta uvažavajući i jedne i druge i treće, a svako će naosob ostati u svojoj vjeri, u svojoj naciji, u svom političkom uvjerenju i poželjeti svakom dobronamjernu dobrodošlicu, a onima koji ne mogu živjeti s drugima ne želim da žive ni s nama i ja im želim sretan put.

Kompletan tekst u prilogu

 

 

 

Last modified on Utorak, 07 Studeni 2023 09:33
Rate this item
(3 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6623

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 6623

Ovaj Mjesec 216838

Ukupno 14001282

Currently are one guest and no members online